Xiaomi Red Rice, 100.000 stuks in 90 seconden verkocht

Xiaomi Red Rice, 100.000 stuks in 90 seconden verkocht

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Xiaomi

Het bedrijf is in 2011 begonnen met het produceren en verkopen van smartphones. Vorig jaar verkocht het bedrijf meer dan 7 miljoen stuks en dat aantal hebben ze in het eerste deel van dit jaar al overschreden. Het bedrijf zal de verwachtingen naar boven moeten bijstellen, het target ligt nu op 20 miljoen verkochte Xiaomi-smartphones.

Xiaomi Red Rice

Korte tijd geleden kondigde het bedrijf een nieuw model aan. De Xiaomi Red Rice heeft een 1,5 GHz quadcore-processor met een 4.7 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 1 GB en het toestel heeft een camera met 8 megapixels aan de achterzijde en een 1.3 megapixel aan de voorzijde. Het toestel draait op Android 4.2 en de 4GB aan opslagruimte is uit te breiden met een microSD-kaart.

Red Rice

Miep Miep

De Xiaomi Red Rice kost $130 en dat is ook in China niet veel geld voor wat je krijgt met dit toestel. Het was in ieder geval reden genoeg voor 100.000 aanstaande gebruikers om dit toestel te kopen zodra het online beschikbaar was. En dat kopen deden ze heel snel want binnen 90 seconden waren deze 100.000 stuks uitverkocht.

Het is niet de eerste keer dat het Chinese bedrijf een dergelijke prestatie levert. In april gingen er in 45 seconden 200.000 toestellen van het type M2S over de digitale toonbank.

Xiaomi is nog niet officieel leverbaar in Europa maar wel via verschillende alternatieve kanalen te krijgen. Je moet er dan wel op rekenen dat je iets meer gaat betalen.

Bron: Frandroid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk