Xiaomi ontwikkelt ultrakoele smartphones door Loop LiquidCool

Xiaomi ontwikkelt ultrakoele smartphones door Loop LiquidCool

Xiaomi staat erom bekend regelmatig met nieuwe innovaties te komen, al zien we die niet altijd direct terug in de smartphone. Toch schijnen er in 2022 telefoons te komen met het nieuwe Loop Liquidcool-systeem. Hiermee zou Xiaomi temperaturen halen van 5 graden lager dan normaal.

Loop Liquidcool

Het Loop Liquidcool-systeem bestaat uit een gedeelte voor gas en een gedeelte voor vloeistof. De thermische energie beweegt één kant op en de vloeistof verdampt door de hitte op de heatsink. Vervolgens gaat dat in klepjes die vloeistoffen een bepaalde kant op sturen, maar gas niet doorlaten. Dit zijn de door Xiaomi genoemde Tesla Valves. Dit is wat die Loop Liquidcool zo bijzonder maakt, want de gassen en vloeistoffen zijn separaat in plaats van samen, wat we in andere koelsystemen nog niet vaak hebben gezien.

Volgens Xiaomi zorgt het ervoor dat de koeling tweemaal zo effectief is. Bovendien is het circuit op verschillende manieren te vormen waardoor het in diverse toestellen toepasbaar is. Als voorbeeld heeft Xiaomi een Mi Mix 4 ietsjes aangepast om te laten zien dat het toestel met zijn Qualcomm Snapdragon 888+ 5 graden koeler is dan de standaard variant.

Xiaomi

Een koelere telefoon is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld veel dingen tegelijk van de telefoon vraagt of gaat gamen. Niet voor niets zijn speciale gametelefoons uitgerust met allerlei futuristisch uitziende koelsystemen: hoe meer je telefoon moet verwerken, hoe meer energie het kost en hoe meer warmte er vrijkomt. Goed dus om die flink koel te houden. Koelte is bovendien ook stukken beter voor je batterij.

Het eerste toestel dat gebruikmaakt van Loop LiquidCool wordt verwacht in de tweede helft van 2022. Welke telefoon dat is, dat is nog onbekend. In ieder geval kan Xiaomi veel telefoonsucces gebruiken: het is dit derde kwartaal van 2021 namelijk zijn tweede plek als grootste smartphoneverkoper verloren aan Apple, dat ook niet geheel toevallig in dit kwartaal met nieuwe iPhones kwam.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en Telegram, Facebook, Instagramen Twitter.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties