'Xiaomi slaat dit jaar het Mobile World Congress over'

'Xiaomi slaat dit jaar het Mobile World Congress over'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi

Het MWC is een erg populaire techbeurs die jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers trekt. Toch zijn er steeds vaker bedrijven die hun Androidtoestellen niet meer op deze beurs aangekondigden maar tijdens een apart event. Samsung zou om verschillende reden hun Samsung Galaxy S8 in april pas lanceren. Nu zouden we dus ook geen nieuw toestel van Xiaomi op de beursvloer kunnen zien.

Een woordvoerder heeft dit gemeld aan TechCrunch. Vorig jaar kondigde het bedrijf nog hun vlaggenschip de Xiaomi Mi 5 in Barcelona aan. De afwezigheid dit jaar is verrassend, omdat het bedrijf op de CES in Las Vegas nog heeft aangegeven meer 'brand awareness' te willen creëren om zo bekender te worden bij het grote publiek dus. Wellicht dat ze achter de schermen werken aan internationale expansie maar Europa daarbij een minder hogere prioriteit geven. Dit omdat ze al de eerste stap op het Europese vasteland hebben gezet door in Polen een winkel te openen. Het vertrek van topman Hugo Barra naar Facebook zou natuurlijk ook meegespeeld kunnen hebben in deze beslissing.

Geen Xiaomi Mi 6

Maar volgens TechCrunch heeft Xiaomi gewoon geen nieuw toestel om aan te kondigen in februari. Een Xiaomi Mi 6 of Redmi Note 5 zit er voorlopig dus nog niet in.

Xiaomi is in 2010 opgericht en inmiddels bijna 50 miljard dollar waard. Ze zijn in deze korte periode gigantisch gegroeid en wellicht willen ze nu een korte pauze inlassen om op adem te komen, te stabiliseren. Vorig jaar heeft het bedrijf 1 miljard dollar aan inkomsten binnengehaald op de Indiase markt. Xiaomi heeft niet bekend gemaakt hoe ze het in 2016 in thuisland China hebben gedaan. Het is ook niet bekend of de internationale expansie voldoende heeft opgeleverd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk