Xiaomi voegt Nederlandse taal toe in Oreo-update

Xiaomi voegt Nederlandse taal toe in Oreo-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nederlandse taal in Oreo

De Nederlandse taal lijkt beschikbaar te zijn voor Xiaomi-toestellen die zijn voorzien van firmware 9.5.4.0 of hoger krijgen en draaien of geüpdatet worden naar Android Oreo. Het lijkt erop dat Xiaomi-toestellen met nieuwere firmware, maar nog draaien op Nougat, de Nederlandse taal nog niet kunnen selecteren. Hieronder vind je screenshots van de Xiaomi Mi Mix 2 met Android Oreo en firmware 9.5.6.0.

Dat het toevoegen van de Nederlandse taal binnen Xiaomi geen prioriteit heeft, ligt aan het feit dat de toestellen hier officieel niet verkrijgbaar zijn maar wel via andere kanalen. Een uitzondering is de Xiaomi Mi A1. Deze draait op Android One en kan gewoon in het Nederlands gebruikt worden. Het toestel is in Nederland te koop bij MediaMarkt en Belsimpel.

De Mi Mix 2 draait wel op software van Xiaomi en kon voorheen niet in het Nederlands gebruikt worden. Het kan zijn dat Xiaomi nu gehoor heeft gegeven aan de vele verzoeken van gebruikers die de Nederlandse taal graag toegevoegd zien aan de global rom maar het kan ook zijn dat de toevoeging van de Nederlandse taal een eerste stap is in de weg naar de officiële lancering in de Benelux.

Via: Colin op GoT

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk