Xiaomi toont screenshots van nieuwe MIUI 9

Xiaomi toont screenshots van nieuwe MIUI 9

MIUI 9

Xiaomi begon ooit als ontwikkelaar van software, maar staat nu vooral bekend als producent van allerlei hardware. Hun eigen smartphones zijn voorzien van de MIUI-softwareschil die over Android heen ligt en inmiddels is versie 8 al een tijdje geleden gepresenteerd.

De MIUI-software van Xiaomi staat bekend om de enorme visuele verschillen ten opzichte van de standaard Android-versie. Of men hier van gecharmeerd is of niet, dat is aan de gebruiker zelf. Wij vonden dat deze softwareschil op de Xiaomi Mi 5s (MIUI 8.0) een ingewikkelde structuur van de instellingen en gewijzigde, onduidelijke profielen voor notificaties en accubesparing met zich meebracht.

Misschien brengt MIUI 9 hier verandering in? MIUI 9 is gebaseerd op Android 7.0 Nougat en Xiaomi heeft twee screenshots ervan op hun site geplaatst, waarop het homescreen en lockscreen te zien is. Op het eerste gezicht lijkt de interface op dat van MIUI 8, alleen de icoontjes zijn iets gewijzigd. Ook zijn de tekstlabels onder de icoontjes afwezig. Er gaan geruchten dat de software vier officiële thema's zal bevatten, naast het aanbod in Xiaomi's Theme Store met keuze uit meer dan 53.000 thema's. De wallpaper, te zien in de screenshots, kan overigens al gedownload worden.

Daarnaast zal MIUI 9 de functie 'Quick Reply' uit Android 7.0 eindelijk ondersteunen. Met deze functie is het mogelijk snel te reageren vanuit de notificaties op berichten of andere meldingen. Ook verwacht men in deze versie een 'picture-in-picture'-modus en een splitscreen-modus.

Aankondiging MIUI 9

Xiaomi zal MIUI 9 samen met de Xiaomi Mi 5X op 26 juli aankondigen. Naar verwachting zal het nieuwe vlaggenschip, de Xiaomi Mi 6, als tweede aan de beurt zijn voor een software-upgrade.

Xiaomi Mi 6
3300 mAh
5.15 inch - 1920x1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

Xiaomi Mi 6
3300 mAh
5.15 inch - 1920x1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
MIUI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties