MIUI 7 officieel: nieuwe thema's, interactieve lockscreens en videoringtones

MIUI 7 officieel: nieuwe thema's, interactieve lockscreens en videoringtones

Xiaomi MIUI 7: thema's en interactief ontgrendelscherm

In eerste instantie was MIUI een soort hybride versie van Android en iOS, maar het systeem is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een schil met een eigen karakter. Dit heeft voornamelijk te maken met alle mogelijkheden die gebruikers hebben om thema's aan te passen. Voor ontwerpers is er een nieuwe tool beschikbaar met de naam Muse. Deze moet het eenvoudiger maken om geavanceerde thema's uit te brengen zonder dat daarvoor geprogrammeerd hoeft te worden. In MIUI 7 zijn ook vijf nieuwe standaard-thema's opgenomen.

Er zijn ook nieuwe bewegende ontgrendelschermen te vinden in MIUI 7. Daarbij kun je denken aan iets eenvoudigs als een 'foto van de dag', maar ook aan bijvoorbeeld een scorebord dat live de stand van de wedstrijd van jouw favoriete voetbalclub laat zien. Een andere mogelijkheid is een geanimeerd weerbericht.

Het kan echter nog veel gekker: deze lockscreens kunnen interactief gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld een 'gitaar'-lockscreen kiezen, waarbij je een bepaald deuntje moet spelen om toegang te krijgen tot je telefoon. Ook kun je een Bejeweled-achtig spelletje spelen om je telefoon te ontgrendelen.

Optimalisaties en accubesparingen

Xiaomi zegt heel veel optimalisaties te hebben doorgevoerd in MIUI 7. Op de onderstaande video is te zien hoeveel sneller MIUI 7 apps opent en reageert ten opzichte van zijn voorganger.

De snelheidsverbeteringen zijn inderdaad indrukwekkend te noemen en dat geldt ook voor de accubesparingen die Xiaomi door zou hebben gevoerd. Het interessante is echter dat gaat om verbeteringen die Google geïntroduceerd heeft met Android 5.0 Lollipop. Het is wat vreemd dat Xiaomi deze verbeteringen doet voorkomen als 'eigen uitvinding'. Hoe dan ook bieden de verbeteringen volgens Xiaomi tot 3 uur langere accuduur.

Er is voor MIUI 7 samengewerkt met Opera. Opera Max is namelijk geïntegreerd in de Xiaomi-software. Met Opera Max kan dataverkeer worden omgeleid via de servers van Opera. Daar worden afbeeldingen, video's en tekst verkleind, zodat er veel minder data gebruikt wordt.

Child Mode, automatisch niet-storen en videoringtones

Xiaomi heeft naast smartphones ook een aantal slimme accessoires en één daarvan is de Mi Band. Deze goedkope stappenteller meet bijvoorbeeld ook wanneer je slaapt. Deze informatie kan MIUI gebruiken om je telefoon automatisch op de niet-storen-stand te zetten wanneer je slaapt.

MIUI 7 heeft ook nieuwe functies voor ouders. Met Child Mode kun je je telefoon door je kinderen laten gebruiken zonder dat de boel stuk gaat. Je kunt, net als bij de beperkte profielen in standaard Android, aangeven welke apps de kinderen mogen gebruiken. Daardoor krijgen ze bijvoorbeeld geen toegang tot e-mails en berichten. De nieuwe functie Baby Album is ook bedoeld voor ouders. Deze functie groepeert babyfoto's automatisch in een fotoalbum, zodat ze eenvoudig in een slideshow te bekijken zijn.

Met MIUI Showtime kunnen gebruikers een video van 5 seconden toewijzen aan contactpersonen. Deze video wordt dan weergegeven wanneer deze persoon belt.

Beschikbaarheid

Xiaomi zal vanaf aankomende maandag, 24 augustus, beschikbaar komen voor verschillende Xiaomi-toestellen. Het gaat dan om de Redmi 1S, Redmi 2, Mi 4i, Mi 3, Mi 4, Redmi Note 3G en Redmi Note 4G. Het gaat nog wel om een 'bètaversie voor ontwikkelaars', maar de uiteindelijke release zal spoedig volgen volgens Xiaomi. MIUI 7 komt ook als custom rom beschikbaar voor niet-Xiaomi-toestellen.

Bron: Xiaomi, TheNextWeb, via: Android Central

Lees meer over:
MIUI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties