Xiaomi MIUI 11 gelekt: alle nieuw designs, apps en functies

Xiaomi MIUI 11 gelekt: alle nieuw designs, apps en functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi MIUI 11

Xiaomi stopt binnenkort met de bèta voor MIUI 10; dat wil zeggen dat we ons binnenkort klaar moeten maken voor een opvolger, die MIUI 11 zal heten en gebaseerd is op Android 10. Gedurende een korte periode liet Xiaomi een kleine hoeveelheid testers toe om als eerste MIUI 11 9.9.9 uit te proberen, en als gevolg konden enkele gebruikers screenshots bij XDA Developers lekken, waarop nieuwe functies te zien zijn. Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat de IMEI-code van toestellen overal op de interface te zien is om lekken te vermijden, maar die elementen werden gewoon onherkenbaar gemaakt in de afbeeldingen.

Screenshots van de software

Als eerste zien we dat Xiaomi nieuwe kleurrijke icoontje gebruikt in zijn instellingen Het resultaat ziet er fraai uit, maar het design neemt wel afstand van stock Android waar icoontjes minder variabel zijn van vormen grootte. Over het algemeen valt op dat Xiaomi veel ruimte vrij laat doorheen zijn interface en kiest voor grotere, vetgedrukte titels - die enigszins doen denken aan One UI van Samsung.

Nieuwe functies

Wat functies betreft, melden gebruikers alvast dat de nieuwe deelfunctie van Xiaomi, OPRO en Vivo aanwezig is. Deze drie bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen om het delen van bestanden op Android vlotter te laten verlopen. Verder stopt Xiaomi opnieuw aandacht aan zijn always on-scherm, dat nieuwe personalisatiemogelijkheden krijgt. Dit keer kan je bijvoorbeeld de tekstkleur automatisch na verloop van tijd laten wijzigen en er is een nieuwe kaleidoscoop-stijl die roteert elke keer als je het scherm aanzet.

Xiaomi introduceert ook een vernieuwde bestandsbeheerder, een nieuwe community app, snelle antwoorden voor berichten-apps, een nog onbekende Dynamic Sounds Functie, de mogelijkheid om donkere modus op basis van tijd in en uit te schakelen en nog meer nieuwigheden. Voorlopig gaat het slechts om een bètaversie, dus meer nieuwigheden zijn mogelijk nog onderweg. Het is niet bekend wanneer MIUI 11 voor het eerst wordt uitgerold óf wanneer er een bèta voor de globale versie van software komt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk