'Xiaomi MiCare-garantiedienst na verkoop straks wereldwijd'

'Xiaomi MiCare-garantiedienst na verkoop straks wereldwijd'

Xiaomi gaat zijn MiCare-dienst voor aftersales straks wereldwijd uitrollen. Dat blijkt uit een patentaanvraag voor de naam. MiCare is een reparatiedienst, maar je kan ook een extra verzekering aanschaffen voor je nieuwe Xiaomi-telefoon.

MiCare

Xiaomi gaat straks een betere klantenservice bieden in Nederland en België, dat ontdekt LetsGoDigital. Xiaomi lijkt namelijk van plan te zijn op zijn MiCare-dienst uit China wereldwijd aan te bieden en het heeft inmiddels een patentaanvraag gedaan waardoor de naam in Europa is geregistreerd.

MiCare verlengt de garantie van je telefoon met één jaar naar een totaal van drie jaar. Daarnaast werkt het als een reparatiedienst voor telefoons die je smartphone ook al kan omruilen indien nodig. Heb je een risicovolle baan, of ben je gewoon ietwat onhandig, dan kan je een extra verzekering nemen die tot twee keer per jaar je scherm vervangt bij schade. MiCare kan daarnaast een kortingscoupon genereren waardoor je na je een jaar je smartphone met korting kan wisselen voor een nieuw model.

'Xiaomi MiCare-garantiedienst na verkoop straks wereldwijd'

'Beste klantenservice'

Zo werkt MiCare tenminste in de weinige landen waar de dienst al wel actief is. Dat is onder meer het geval in China en India. MiCare is nog relatief recent gestart, namelijk in november 2020. Inmiddels heeft het Xiaomi al wel geholpen om de klanttevredenheid te verhogen in de landen waarin MiCare beschikbaar is, want in India werd Xiaomi verkozen als het het merk met de beste after sales-diensten.

Zo'n klantenservice na verkoop kan veel betekenen voor een smartphonemerk, want het houdt klanten meer gebonden aan de fabrikant. De bedoeling is dat ze bij hun volgende aankoop opnieuw voor hetzelfde merk kiezen, juist omdat ze zo tevreden zijn met de goede service.

Achtervolging ingaan

Het valt op dat in Nederland en België vooral Samsung de grootste stappen heeft gemaakt wat diensten na verkoop betreft. Samsung werkt ook steeds aan verbeteringen voor zijn service en gaat samenwerkingen aan met lokale partners. Al lijkt het erop dat Xiaomi dus maar al te graag de achtervolging wil ingaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties