Eerste Nederlandse Xiaomi Mi Store opent op 2 oktober in Rotterdam

Eerste Nederlandse Xiaomi Mi Store opent op 2 oktober in Rotterdam

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi Store Rotterdam

Het was even wachten, maar nu is het officieel. Op 2 oktober opent Xiaomi zijn eerste winkelpand in Nederland. De Mi Store opent volgende week vrijdag voor het eerst de deuren in Rotterdam op de Korte Lijnbaan 11, en de winkel zal de eerste dag geopend zijn van 12:00 uur tot 21:00 uur.

De bedoeling van de fysieke shop is dat klanten producten van het Chinese merk beter kunnen ervaren alvorens ze overgaan tot kopen. Naast de telefoons van Xiaomi zal je er ook accessoires vinden, wearables zoals de Mi Band 5 of de Mi True Wireless Earphones 2 Basic, en smarthome zoals de Mi Smart Standing Fan 1C en Mi Air Purifier 3H.

Webshop en fysieke winkels

Xiaomi lanceerde dit jaar ook zijn eigen webshop in Nederland en het maakte toen tegelijk de opening van de eerste fysieke winkel bekend. Oorspronkelijk was het de de bedoeling dat die nog in het voorjaar van 2020 zou opengaan, maar die datum werd uitgesteld. Eerder lag het project ook vorig jaar al even stil toen Xiaomi nog volop op zoek was naar Nederlandse partners.

Beelden van de Xiaomi winkels

Beeld van een Xiaomi Mi Store

Naast winkels in Rotterdam wordt verwacht op basis van vacatures van Xiaomi dat er nog winkels zullen volgen in Den Haag en Amsterdam, maar over die concrete planning is nog niets bekend. Vorig jaar opende ook Samsung zijn eerste Experience Store in Nederland. We vroegen al in een AW Poll aan onze lezers op welke wijze ze het liefste hun telefoons kopen, en een winkelervaring in de officiële winkel was toen één van de keuzemogelijkheden. Je kan de resultaten van die poll hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk