Mi Mix Fold, Xiaomi's eerste vouwbare telefoon krijgt Liquid Lens-camera

Mi Mix Fold, Xiaomi's eerste vouwbare telefoon krijgt Liquid Lens-camera

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Dag twee van de 'wereldwijde megalancering' zoals Xiaomi het noemt, omvat de Xiaomi Mi Mix Fold. Dat is een vouwbare telefoon die naar buiten vouwt als een boek.

Xiaomi Mi Mix Fold

De Xiaomi Mi Mix Fold is geen klassieke Mi Mix-telefoon met vooruitstrevende technieken aan boord. Het is een vouwbare telefoon met vooruitstrevende technieken aan boord. Het is tevens het eerste vouwbare toestel van Xiaomi en het vertoont veel gelijkenissen met de Galaxy Z Fold-serie van Samsung en de Mate X2 van Huawei. De Mi Mix Fold heeft een 6,52 inch scherm aan de buitenkant en als je het apparaat openklapt, komt er aan de binnenkant een groter 8,01 inch scherm tevoorschijn. Het scherm aan de voorkant heeft een 90 Hz-verversingssnelheid en het grote scherm een piekhelderheid van 900 nits.

Xiaomi heeft overigens al in 2019 de Mi Mix Alpha aan de wereld laten zien. Deze telefoon heeft een scherm dat de telefoon bijna volledig omhult. De Mi Mix Alpha is helaas nooit op de markt gekomen.

Geluid en prestaties

Xiaomi zet in op de audiomogelijkheden van de Mi Mix Fold, met vier Harman Kardon-luidsprekers en wat het bedrijf beschrijft als 3D-panoramisch geluid. Vermoedelijk werken ze hetzelfde als die van de Xiaomi Mi 11 Ultra, waarbij het geluid van de luidspreker wordt afgestemd op zijn omgeving.

De Xiaomi Mi Mix Fold wordt aangedreven door de Snapdragon 888 samen met 12 GB of 16 GB werkgeheugen en 256 GB of 512 GB opslag. De 5.000 mAh-accu ondersteunt 67 watt snelladen en zou de foldable in 37 minuten opgeladen moeten hebben.

Liquid-lenzen

Xiaomi heeft de Mi Mix Fold uitgerust met de 108 MP camera die we al kennen van de gewone Mi 11 en de Mi 11i. Die sensor werkt met pixel-binning om zoveel mogelijk details in een foto vast te leggen. Verder is er een 8 MP groothoekcamera die beelden neemt in een hoek van 118 graden, en een 8 MP telemacrocamera. Deze camera kan dankzij de Liquid Lens-techniek zowel inzoomen als macrofoto's maken.

Mi Mix Fold kopen (in China)

De Mi Mix Fold (12 GB) is in China aangekondigd voor omgerekend 1295 euro. De speciale keramische variant met 16 GB RAM kost omgerekend 1686 euro. Het is niet bekend of de Mi Mix Fold ook buiten China gelanceerd wordt.

  • Xiaomi Mi Mix Fold (12 GB + 256 GB) - 9999 Chinese Yuan 
  • Xiaomi Mi Mix Fold (16 GB + 512 GB) - 12999 Chinese Yuan

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk