Xiaomi Mi Mix: bizar toffe conceptphone die volgende maand in de verkoop gaat

Xiaomi Mi Mix: bizar toffe conceptphone die volgende maand in de verkoop gaat

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi Mix

De Xiaomi Mi Mix is een conceptphone waar al zo'n twee jaar aan gewerkt wordt. Vandaag werd het doek er vanaf getrokken en worden alle details bekend gemaakt. Allereerst vallen de schermranden op, of het ontbreken daarvan. Hierdoor is er een body/screen ratio van 91,3% en is dus niet groter dan de gemiddelde 5,7 inch-smartphone. De Mi Mix is één van de smartphones die door het leven gaat zonder randen rondom het scherm, maar er is nog veel meer...

Het geheel is ontworpen door Franse designer Philippe Starck en er is gekozen voor een keramische body. In het toestel wordt de traditionele proximity sensor vervangen door een ultrasonic distance sensor. Hiermee kunnen voorwerpen nabij gedetecteerd worden. De 5 megapixel-frontcam is tot 50% kleiner dan de gewone sensor en is onderaan het scherm geplaatst.

Maar kun je er ook mee bellen? Dat kan, maar niet zoals je gewend bent. Xiaomi heeft ervoor gekozen geen gewone speaker aan de voorkant te plaatsen. In plaats daarvan maak je gebruik van de cantilever piezoelectric ceramic acoustic technology waardoor het geluid overgedragen wordt. Hierdoor is een traditionele speaker dus niet noodzakelijk.

Natuurlijk vinden we onder de motorkap specificaties zoals je zou mogen verwachten. Het geheel draait op de Snapdragon 821 in combinatie met 6GB RAMgeheugen. Aan de achterzijde vind je een 16 megapixelcamera en de Mi Mix wordt van stroom voorzien door een stevige 4400 mAh-accu.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Mix klinkt als toekomstmuziek, maar zal daadwerkelijk in de verkoop gaan. Volgende maand om precies te zijn, in China. Het model met 6GB RAMgeheugen en 128GB opslag gaat over de toonbank voor omgerekend 475 euro (3499 yuan) en het model met 256GB opslag voor 542 euro (3999 yuan).

De Xiaomi Mi Mix werd aangekondigd naast de nieuwe Mi Note 2, een 5,7 inch-smartphone met een aantal herkenbare design-kenmerken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk