'Xiaomi Mi Mi Alpha 2 heeft volledig surround-scherm in 360 graden'

'Xiaomi Mi Mi Alpha 2 heeft volledig surround-scherm in 360 graden'

Er zijn renders opgedoken van de Xiaomi Mi Mix Alpha 2. Dat is een aankomend concepttoestel. Het apparaat heeft een scherm dat de voor-, achter- en zijkanten volledig bestrijkt.

Xiaomi Mi Mix Alpha 2

Vorig jaar pakte Xiaomi uit met zijn Mi Mix Alpha 2, dat is een concepttoestel dat een scherm heef of de voor en achterzijde. De originele Mi Mix Alpha is uiteindelijk niet op de markt verschenen, maar er zijn nu wel alvast renders opgedoken van een opvolger, dat weet LetsGoDigital.

De renders zijn opgedoken op basis van een patent dat Xiaomi heeft ingediend bij de World Intellectual property Office (WIMO). We zien dat de Mi Mix Alpha 2 een scherm heeft dat volledig rond het toestel is gewikkeld, een zogenaamd 'surround display'. Bij de concepttelefoon van vorig jaar was er wel nog een cameramodule voorzien achterop, maar dat lost Xiaomi ditmaal op aan de hand van een pop-up-module aan de bovenkant. We zien daar drie lenzen die te voorschijn kunnen komen wanneer je ze nodig hebt, en dat kan zowel voor selfies als andere foto's.

'Xiaomi Mi Mi Alpha 2 heeft volledig surround-scherm in 360 graden'

Meerwaarde van surround display

De Mi Mix Alpha 2 heeft dus één groot scherm rond het toestel, en op de plaats waar het scherm samenkomt is een naad te zien. Bovenaan de smartphone zit de powerknop en onderaan is er opmerkelijk genoeg ook ruimte voor een 3,5 mm audiojack naast de usb-c-poort.

Het is nog niet bekend wanneer Xiaomi zijn Mi Mix Alpha 2 officieel wil voorstellen. Daarnaast blijft het nog de vraag of de telefoon dit keer wel voor consumenten is bestemd, en of de schermen op voor- en achterkant voldoende meerwaarde bieden in vergelijking met de vouwbare telefoons die vandaag de dag op de markt verschijnen. In tegenstelling tot een telefoon als de Z Fold 2, kan de Mi Mix Alpha 2 je totale schermruimte niet uitbreiden.

Wat denk jij van de Mi Mi Alpha 2? Is het een intrigerend toestel volgens jou? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Xiaomi Mi Mi Alpha 2 heeft volledig surround-scherm in 360 graden'
Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties