Xiaomi Mi A3-update stopt de werking van het dual-simkaartslot

Xiaomi Mi A3-update stopt de werking van het dual-simkaartslot

Xiaomi Mi A3-updateprobleem

Er is opnieuw wat misgelopen met een update voor de Mi A3 van Xiaomi. Als gevolg van de beveiligingsupdate van juli bij een 'branded' telefoon van de Mexicaanse provider Telcel, kunnen gebruikers niet langer gebruikmaken van de tweede simkaart in hun telefoon.

Gebruikers merkten plotseling op dat ze met die simkaart niet konden telefoneren of telefoontjes konden ontvangen, dat schrijft XDA Developers. De update nam zo'n 1,4 GB in beslag en voegde verder een reeks nieuwe bloatware-apps toe. Ondanks het feit dat de Mi A3 een Android One-telefoon is, werkt Xiaomi met providers om gepersonaliseerde firmware uit te rollen naar de telefoon. In een reactie stelt Xiaomi dat het probleem is vastgesteld en dat er wordt gewerkt aan een herstelmethode waarmee de update kan worden teruggedraaid. De update heeft geen invloed op de werking van Mi A3-telefoons in Nederland.

Xiaomi Mi A3 gelekt

De Xiaomi Mi A3

Xiaomi's updatereputatie 

Het is zeker niet de eerste keer dat er problemen zijn met updates van Xiaomi-telefoons, en het is ook niet de eerste keer dat Mi A3-gebruikers het slachtoffer zijn van een updateprobleem. Eerder moest Xiaomi de Android 10-update voor die telefoon stopzetten nadat er problemen met de vingerafdrukscanner zijn vastgesteld. Daarvoor kende Xiaomi ook al eens ernstige problemen met een beveiligingspatch voor de Mi A2 en met de Mi A1 ging het ook al fout.

Wat denk jij van Xiaomi's updateproblemen met zijn Android One-toestellen? Schrikken die jou af om een telefoon van het merk te kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Xiaomi Mi A3
4030 mAh
6.01 inch - 720 bij 1560 px
64/128 GB
Qualco SDM665 Snapdragon 665

Meer info

Xiaomi Mi A3
4030 mAh
6.01 inch - 720 bij 1560 px
64/128 GB
Qualco SDM665 Snapdragon 665

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties