Xiaomi Mi A3: Android 10-update uitgesteld, breekt vingerafdrukscanner

Xiaomi Mi A3: Android 10-update uitgesteld, breekt vingerafdrukscanner

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi A3-update

Xiaomi heeft zijn Android 10-update voor de de Mi A3 uitgesteld. De Chinese gigant deed dat als gevolg van een ernstige fout die ervoor zorgde dat de vingerafdrukscanner niet langer werkte, dat meldden gebruikers. Naast het probleem van de vingerafdrukscanner merkten andere gebruikers ook problemen in de gebruikersinterface, crashes met de camera en zelfs bootloops.

Het is lang niet de eerste keer dat Xiaomi updates uitrolt die ernstige fouten bevatten. Bij de Xiaomi Mi A2, de voorganger van deze telefoon, kregen gebruikers te maken met bootloops nadat ze een beveiligingsupdate hadden ontvangen. Met de Mi A1 gebeurde bovendien iets vergelijkbaars een jaar eerder. Op die manier heeft Xiaomi door de jaren heen dus een minder goede reputatie opgebouwd wat betreft de kwaliteit van zijn updates.

Xiaomi Mi A3: Android 10-update uitgesteld, breekt vingerafdrukscanner

Android One

De Xiaomi Mi A3 is nochtans een telefoon uit het Android One-programma van Google die recht heeft op een kale Android-schil en vlotte beveiligings- en versie-updates, maar we zien dat Xiaomi er in de praktijk niet altijd in slaagt om updates snel naar buiten te brengen en de software bevat dus wel vaker fouten. Eerder stelde het bedrijf op Twitter dat de update is uitgesteld door de gevolgen van het coronavirus die wegen op het Chinese bedrijf.

Het is niet bekend wanneer Xiaomi de update zal hervatten. Een Mi A3-gebruiker deelt op Twitter alvast een screenshot van een e-mail waarin een medewerkers van Xiaomi bevestigt dat de Andorid 10-update "binnenkort" weer hervat wordt. Zodra dat ook het geval is zal je daar natuurlijk over kunnen lezen hier op Androidworld.

Heb jij problemen ontvangen met de Android 10-update op je Mi A3? Maak jij je zorgen om de problemen met Xiaomi-updates? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Via: Androidplanet

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk