Xiaomi Mi A2 Lite: Android 10-update vernielt de telefoon

Xiaomi Mi A2 Lite: Android 10-update vernielt de telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi A2 Lite-update

Xiaomi heeft recent een Android 10-update uitgerold voor zijn Mi A2 Lite-telefoon die voor problemen heeft gezorgd bij zijn gebruikers. Op verschillende fora zoals het Mi Forum, XDA Forum en Reddit klagen gebruikers dat hun telefoons niet meer opstarten als gevolg van de update. In dat geval wordt een telefoon ook weleens bricked genoemd. In andere gevallen zorgt de update voorbootloops, ofwel een eindeloze reeks van opstarten en afsluiten.

Xiaomi rolde de Android 10-update gefaseerd uit naar zijn gebruikers, dus een kleine groep kreeg te maken met de slecht werkende software. Het is niet bekend hoeveel gebruikers getroffen zijn, maar sommigen stellen ook dat de update geen problemen heeft veroorzaakt op hun toestellen. Wie het slachtoffer is geworden van de gevolgen van de update kan beter wachten op een reactie van Xiaomi alvorens zelf actie te ondernemen om de telefoon te herstellen.

Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi's updatereputatie

Het is lang niet de eerste keer dat Xiaomi een update uitrolt die ernstige fouten bevat of telefoons de das om doet. Het gebeurde in feite vorige week nog met de Mi A3 waarbij de update ervoor zorgde dat de vingerafdrukscanner op de telefoons stopte met werken. Je zou kunnen zeggen dat Xiaomi geen al te beste reputatie heeft op het vlak van de kwaliteit van zijn updates.

In veel gevallen hebben de fouten bij Xiaomi-updates te maken met updates voor de Android One-toestellen, dat zijn telefoons die met een kale versie van Android verschijnen en die ook op een erg regelmatige basis de updates horen te ontvangen. Xiaomi maakt doorgaans minder fouten met het uitrollen van updates voor zijn eigen MIUI-schil, maar we vinden Xiaomi's problemen met Android One-telefoons ook niet terug bij andere fabrikanten die hun Android One-toestellen bijwerken.

Het is voorlopig beter om de Xiaomi Mi A2 Lite niet bij te werken als een update zich aandringt in je meldingen. Ben jij getroffen door de update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk