Xiaomi Mi 9T Pro ontvangt stabiele MIUI 11-update met Android 10

Xiaomi Mi 9T Pro ontvangt stabiele MIUI 11-update met Android 10

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi 9T Pro Android 10

Xiaomi rolt de stabiele Android 10-update uit voor zijn Mi 9T Pro-vlaggenschip. Die telefoon krijgt bij ons dus als eerste Xiaomi-telefoon de Android 10-update. Xiaomi's MIUI 11-softwareschil maakt deel uit van de update. Eerder lanceerde de Chinese fabrikant al zijn nieuwe Mi Note 10-vlaggenschip met met MIUI 11, maar die telefoon draait nog steeds met Android 9 Pie.

Je kan de update installeren door in de instellingen te tikken op 'Over deze telefoon' en 'Systeemupdate'. De telefoon begint dan automatisch te controleren op updates en zo ontdekt hij de MIUI 11-update. Xiaomi heeft naar eigen zeggen in de eerste plaats de gebruikerservaring van de telefoon verbetert met betere touch-bediening en nieuwe tinten doorheen de interface. Zo gebruikt Xiaomi nieuwe, kleurrijke icoontjes in de instellingen.

Nieuwe functies

Verder heeft het bedrijf een nieuwe documentlezer geïntroduceerd. Hij kan bestanden tonen in de vorm van een diavoorstelling of zonder afbeeldingen in een weergave die aangepast is voor telefoons. Verder pakt het bedrijf uit met een nieuw recente apps-menu waarbij vier schermen tegelijk worden weergegeven. Daarnaast presenteert het merk zijn nieuwe Mi Share-deelfunctie een Notities-app, optimalisaties in games, meer informatie in het always-on display en meer.

De Notities-app gevolgd door de twee aangepaste weergaven van de documentlezer

We verwachten dat na de Mi 9T Pro-update ook een update voor het nieuwe Mi Note 10-vlaggenschip van Xiaomi zal komen, en ook de Mi 9 zal vooraan in de rij staan om Android 10 te krijgen. Hier lees je meer over de updateplanning van Xiaomi. In dit artikel lees je een vergelijking tussen de Mi 9T Pro en de Xiaomi Mi 9.

Bedankt voor de tip, Marc!

Productfoto van de telefoon

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk