Xiaomi eerste Androidtelefoon met Snapdragon 845

Xiaomi eerste Androidtelefoon met Snapdragon 845

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Aankondiging Mi 7

Het is vandaag duidelijk geworden dat de Qualcomm Snapdragon 845 volgend jaar geproduceerd gaat worden. De eerste smartphonefabrikant die bekend maakt van deze chipset gebruik te maken is Xiaomi. Topman Lei Jun meldde dit op de Snapdragon Tech Summit op Hawaï. Of het ook echt de eerste telefoon gaat zijn die als eerste met deze chipset op de markt komt is daarmee nog niet gezegd. Het toestel gaat waarschijnlijk officieel aangekondigd worden het Mobile World Congress eind februari 2018. Dit is wel iets eerder dan de aankondiging van de Mi 6 eind april dit jaar.

Al eerder ging het gerucht dat de Xiaomi Mi 7 met een 845 verscheept zou worden en dit vermoeden is bij deze bevestigd. Verdere aanvullingen over de specificaties zijn niet vermeld dus we gaan op dit moment nog uit van een 6 inch-telefoon met flinterdunne schermranden en 6 tot 8 GB intern geheugen. Zeker is dat Xiaomi zijn toch al nette specs van de variant van dit jaar wil overtreffen.

De Mi 6

Deze telefoon kwam op de markt met de Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB werkgeheugen, een dubbele camera en de keuze tussen 64 of 128 GB aan opslagcapaciteit. Het schermpje was iets kleiner met 5.15 inch en de resolutie was met 1920x1080 pixels niet echt trendgevoelig. Een accu van 3350mAh is in een volgend model ook nog wel te toppen. Trends waar dit toestel wel in mee ging was het weglaten van een 3.5mm koptelefoon aansluiting en wellicht was dit nodig om hem waterdicht te houden.

Beschikbaarheid

Er is nog te weinig bekend om hier iets te zeggen over prijzen en leverdatum. We kunnen nog nog even fantaseren over het waarschijnlijk middenklasse-geprijsde toestel met topsegment specificaties.

Bron: AndroidCentral

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk