Xiaomi Mi 6 en Mi 6 Plus worden 19 april aangekondigd

Xiaomi Mi 6 en Mi 6 Plus worden 19 april aangekondigd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi 6 en Mi 6 Plus

De voorloper, de Mi 5 werd vorig jaar gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona, we gingen er gemakshalve vanuit dat dit jaar op hetzelfde moment een vlaggenschip werd aangekondigd. Helaas, Xiaomi koos ervoor om dit jaar niet op deze telecombeurs aanwezig te zijn, dus liet de opvolger wat langer op zich wachten. De Mi 6 zal nu dus in Beijing op 19 april officieel onthuld worden.

Er gaan geruchten dat het bedrijf met twee toestellen gaat komen, de Xiaomi Mi 6 en Xiaomi Mi 6 Plus. Waarbij het Plus-model, zoals we ook vaak bij de concurrentie zien, een groter toestel is met op papier betere specificaties. Beide toestellen zouden voorzien zijn van een metalen behuizing met een vingeradrukscanner.

De Mi 6 zou eenzelfde schermgrootte en -resolutie hebben als de Mi 5, namelijk een scherm met een diagonaal van 5,15 inch en een resolutie van 1920x1080 pixels. Daarnaast zou het toestel beschikken over een Snapdragon 835-SoC, 4 of 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB intern geheugen. De camera achter foto's kunnen schieten met 19 megapixels (Sony IMX400), de camera voor met 8 megapixels. De accucapaciteit zou 3200 mAh bedragen.

De Xiaomi Mi 6 Plus zou een scherm met een diagonaal van 5,7 inch en een fullHD- of QHD-resolutie, ook een Snapdragon 835-SoC, 6GB werkgeheugen en een dual-camera van 12 megapixels. De accucapaciteit zou 4500 mAh bedragen.

Beschikbaarheid Xiaomi Mi 6 en Mi 6 Plus

Aangezien het er op lijkt dat Xiaomi de strategie van schaarste creëren gaat loslaten, hopen we dat deze toestellen ook geschikt zullen worden gemaakt voor het Europese vasteland. Dat betekent dat ze, in tegenstelling tot de Mi 5, de belangrijke band 20 voor 4G-internet moeten ondersteunen. Dan wordt het nog wel steeds importeren uit China of via een officiële distributeur aanschaffen.

Bron: Facebook Via: Android Headlines

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk