‘Dit is het opvallende design van de Xiaomi 12’

‘Dit is het opvallende design van de Xiaomi 12’

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het Chinese Xiaomi kwam zo’n twee weken geleden met de Xiaomi Civi. Een smartphone die zich vooral focust op het design. Er kwam echter de mededeling dat dit toestel niet in Nederland en België zou verschijnen en we dus niet van dit design konden genieten. Nu blijkt toch dat we het ontwerp in levende lijve kunnen gaan aanschouwen, ditmaal in de Xiaomi 12.

Behuizing van keramiek

Het aankomende vlaggenschip van Xiaomi zal volgens de geruchten midden december gepresenteerd moeten worden en zal qua ontwerp sterk moeten gaan lijken op de Xiaomi Civi. Deze laatstgenoemde is slechts 7mm dik, heeft een ‘zacht aanvoelende’ glazen achterzijde, gebogen schermranden en is beschikbaar in opvallende kleuren. De Xiaomi 12 zou deze elementen dus waarschijnlijk overnemen. Daarentegen zal het toestel volgens de geruchten beschikken over een behuizing van keramiek in plaats van glas. Keramiek staat vooral bekend om zijn krasbestendigheid.

Xiaomi Civi

Xiaomi Civi

Minder megapixels

De primaire camera van de Xiaomi 12 zal waarschijnlijk niet de 200 megapixel camera worden waarover eerder gesproken werd, maar het zal hier gaan om een 50 megapixel exemplaar. Het toestel zou verder beschikken over een scherm met een variabele verversingssnelheid en zal gaan werken met een 120 watt snellader. Deze moet ervoor zorgen dat de 5000mAh accu in ongeveer 20 minuten helemaal opgeladen is. Verder hadden eerdere geruchten het er al over dat de Xiaomi 12 het eerste toestel zou worden met de Qualcomm Snapdragon 898 processor, de nieuwe aankomende high-end processor van het merk.

Wat vind jij van het design van de Xiaomi Civi en wat vind jij van het idee dat Xiaomi zijn vlaggenschip waarschijnlijk dit design meegeeft? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk