'Xiaomi Mi 12 komt in december als eerste met Snapdragon 898'

'Xiaomi Mi 12 komt in december als eerste met Snapdragon 898'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Xiaomi Mi 12 zal de eerste telefoon zijn die met Qualcomms Snapdragon 898 komt, dat is de aankomende high-end processor. De smartphone wordt dit najaar nog gelanceerd en we bespreken wat al over het vlaggenschip en zijn chipset bekend is.

Xiaomi Mi 12

Midden december kunnen we rekenen op de komst van de Xiaomi Mi 12, de eerste telefoon die met de krachtige nieuwe chipset van Qualcomm komt. Dat is tenminste de informatie die de bekende Chinese geruchtenverspreider Digital Chat Station op sociale media deelt, dat weet Gizchina.

Over de Snapdragon 898, zoals de high-end chipset zal heten, is er al heel wat informatie gelekt. We weten dat de processor zal werken met Arm's Cortex v9-architectuur, en dat de krachtigste processorkern de Cortex-X2 wordt. Die zal alleen al door het design van Arm 16 procent sneller zijn dan zijn voorganger, de Cortex-X1, maar we verwachten dat Qualcomm de prestaties nog meer zal kunnen verbeteren. Verder ligt de focus ook op verbeteringen voor de gpu met de nieuwe Adreno 730.

De Xiaomi Mi 11

De Xiaomi Mi 11

LTPO-scherm en snelladen

Over de Xiaomi Mi 12 is er ook meer bekend. Dit keer zal de telefoon zuiniger werken dankzij het nieuwe LTPO-scherm, dat is een paneel met een variabele verversingssnelheid. We zagen die technologie al bij onder meer de S21-reeks van Samsung en het stelt telefoons in staat om de verversingssnelheid van het scherm dynamisch aan te passen aan de toepassingen die je gebruikt. De Mi 12 kan op die manier minder frames na elkaar tonen, bijvoorbeeld wanneer je nieuwsartikelen leest om dan de refreshrate te verhogen als je een video bekijkt.

Gerelateerde artikelen

Aan de andere kant heeft Xiaomi grootse plannen als het om snelladen gaat. De Mi 12 zal werken met een 120 watt snellader, net als de Xiaomi Mi 10 Ultra die vorig jaar niet bij ons is verschenen. Het Chinese merk gaat zijn bedraad snelladen sterk ontwikkelen omdat China restricties heeft voorgesteld voor draadloos opladen. Het is ook nog maar de vraag of zo'n restricties ook op termijn zullen nodig zijn voor bedraad opladen. Het is namelijk al bekend dat Xiaomi's 200 watt snellader de levensduur van de accu van je telefoon significant kan verminderen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk