Xiaomi Mi 11 Ultra laadt extreem snel op met nieuwe batterijtechniek

Xiaomi Mi 11 Ultra laadt extreem snel op met nieuwe batterijtechniek

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Xiaomi is één van de voorlopers op het gebied van snelladen – eerder introduceerde het voor de Mi 10 Ultra nog een 120 watt-snellader. Op de aanstaande Mi 11 Ultra heeft Xiaomi naar eigen zeggen een primeur met de silicon-oxygen batterijtechniek die het mogelijk maakt om nog sneller op te laden.

Xiaomi Mi 11 Ultra

In december introduceerde Xiaomi de eerste telg van de Mi 11-reeks, de reguliere Mi 11. Verwacht werd dat de andere Mi 11-toestellen in februari of maart gelanceerd zouden worden. Inmiddels is het bekend dat Xiaomi op 29 maart het lanceringsevenement van zowel de Mi 11 Pro als de Mi 11 Ultra organiseert. Van de Mi 11 Ultra verwachten wij onder andere een tweede scherm achterop, met daarbij vermoedelijk de Snapdragon 888-chipset.

Gerelateerde artikelen

Eerder lekte eveneens uit dat de Mi 11 Ultra voorzien zou worden van een 5.000 mAh-batterij die met 67 watt kan worden snelgeladen. Toch doet een tweet van Xiaomi's Marketing Manager ons anders vermoeden. In de tweet doet de Xiaomi-medewerker namelijk uit de doeken dat de Ultra gebruik zal maken van de nieuwe silicon-oxygen batterijtechnologie, een techniek die kan zorgen voor een hogere capaciteit en zoals de Marketing Manager stelt, ook een hogere laadsnelheid.

De nieuwe batterijtechnologie omvat het gebruiken van silicon voor de negatieve electrode die in de batterij aanwezig is. Daarmee stapt Xiaomi op zijn Mi 11 Ultra af van het gebruik van grafiet, dat nog in verreweg de meeste batterijen gebruikt wordt. Naast de verbeterde capaciteit die volgens Xiaomi tot tienmaal hoger ligt per gram, levert het gebruik van silicon ook voordelen op voor het milieu. De silicon-elementen zijn namelijk bijna overal aanwezig, terwijl grafiet gemijnd moet worden.

Hogere oplaadsnelheid

Of Xiaomi daadwerkelijk een 5.000 mAh-batterij in zal bouwen, of dat het een grotere batterij inzet is nog onbekend. Daarnaast lijkt een 67 watt-laadsnelheid aan de lage kant gezien de vergelijkingen die in de tweet worden getrokken met de auto-industrie, waar de techniek wordt ingezet om hoge laadsnelheden te behalen. Daarnaast zou het een downgrade zijn van de 120 watt-oplader die nog met de Mi 10 Ultra werd geleverd.

Nieuwe Xiaomi-chipset

Naast de nieuwe batterijtechniek zal Xiaomi tijdens het event eveneens een nieuwe chipset introduceren, zo wist Androidworld eerder te melden. Verwacht wordt dat het om de Surge S2 gaat. In 2017 lanceerde Xiaomi de voorganger van deze chipset, de Surge S1. Wat Xiaomi's doelen zijn met zijn Surge S2-chipset is nog niet bekend. Het is niet de verwachting dat Xiaomi de chip zal gebruiken voor high-end telefoons om met Qualcomm te concurreren.

Xiaomi Mi 11 Ultra laadt extreem snel op met nieuwe batterijtechniek

Beeld van de gelekte Mi 11 Ultra met zijn opvallende cameramodule

Voor de precieze details zullen we moeten wachten op het lanceringsevenement van 29 maart. Het Chinese bedrijf organiseert twee lanceringsevenementen: een voor de Chinese markt, en een voor de wereldwijde markten waar Xiaomi actief is. Ben jij van plan om het lanceringsevenement van de Chinese techgigant te volgen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk