'Xiaomi Mi 11 Ultra heeft bizar tweede scherm en 120x zoom'

'Xiaomi Mi 11 Ultra heeft bizar tweede scherm en 120x zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een Thaise Youtuber heeft vroegtijdig twee exemplaren van de Xiaomi Mi 11 Ultra kunnen bemachtigen. De telefoon komt met een camera met 120x zoom, maar het is vooral het bijzondere tweede scherm dat de aandacht trekt.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi lanceerde recent zijn Mi 11-vlaggenscchip wereldwijd, en in Nederland is de telefoon voor 849 euro te koop. Voorlopig wachten we nog op de Lite-variant van de telefoon, en uiteraard is er ook een Mi 11 Pro onderweg. De Thaise Youtuber Tech Buff PH deed heel de wereld grote ogen trekken omdat hij alvast twee exemplaren van de Ultra-versie in handen heeft gekregen.

Over die telefoon was nog niets bekend. Als er vroegtijdig een hands-on-video opduikt van een Google-smartphone zal haast niemand er nog om kraaien, maar een dergelijk groot lek voor de lancering van een Xiaomi-vlaggenschip is niet veelvoorkomend. Zeker niet als er eerder niets over die telefoon is bekend geraakt. Xiaomi lanceerde eerder een Ultra-variant van de Mi 10, en de telefoon heeft nog meer premium-kenmerken dan de Pro-versie. Het toestel is alleen in China op de markt verschenen.

Alsof het nog niet sterk genoeg is dat de Youtuber de telefoons in handen wist te krijgen, komt ook de Mi 11 Ultra zelf met een grote verrassing. Ja, je ziet het goed: de telefoon heeft een klein, tweede scherm op de achterkant naast de cameraopstelling. We weten niets over de specificaties van het paneeltje, maar het lijkt erop dat je gewoon alle apps kan openen. Al kunnen we moeilijk voorstellen waarom je dat zou willen doen op het mini-scherm. Het lijkt erop dat dit scherm in de eerste plaats dient om zo selfies te kunnen nemen met de hoofdcamera van het vlaggenschip.

'Xiaomi Mi 11 Ultra heeft bizar tweede scherm en 120x zoom'

Is dit echt de Mi 11 Ultra?

Nu vraag je je vast af: "Dat klinkt bizar, gaat het wel om de echte Mi 11 Ultra?" Helaas kunnen we dat niet bevestigen, maar de beelden die we te zien krijgen zijn wel overtuigend. We krijgen het toestel van alle kanten te zien, en het design en verschillende kenmerken lijken goed overeen te komen met wat we eerder bij de andere varianten al zagen. Al gaat het vermoedelijk wel om prototypes, omdat de tekst naast de camera's van beide telefoons verschilt. Op de witte telefoon lezen we: '120X Ultra Pixel AI Camera', terwijl de zwarte '120X, 12-120mm, 1:1.95-4.1' laat zien.

Gerelateerde artikelen

QHD-scherm en 67 watt snellader

In de video spreekt de Youtuber verder over een deel van de specificaties, en daarmee bevestigt hij de informatie uit eerdere geruchten. Net als de Mi 11 krijgt ook de Ultra-versie een groot 6,81 inch AMOLED-scherm met een hoge QHD-resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. Het paneel heeft verder een camera-inkeping in de linkerhoek en er zijn gebogen randen. De Mi 11 Ultra kan ook rekenen op Gorilla Glass Victus-bescherming tegen krassen en valschade. De Snapdragon 888 is zoals verwahcht de motor van dit apparaat, er zijn dubbele luidsprekers van Harman Kardon, en de behuizing is IP68-waterbestendig.

De grote 5000 mAh accu, die recent in geruchten over de Mi 11 Pro opdook, is ook bij dit aanwezig en er is ook meer bekend over de snellader van de telefoon. De Mi 11 Ultra laadt nog vlotter op vergeleken met de Mi 11 die een 55 watt oplader heeft. Hij heeft namelijk een 67 watt vermogen en met hetzelfde vermogen kan hij ook draadloos opladen.

120x zoom en MIUI 12.5

Verder ontdekken we dat het topmodel een 50 MP hoofdcamera krijgt, gevolgd door een 48 MP groothoekcamera en tot slot een 48 MP periscoopcamera. We weten niet of Xiaomi verbeteringen introduceert voor periscoopcamera met 5x optische zoom. Samsung pakte eerder uit met 10x optische zoom op zijn Galaxy S21 Ultra. Wat we wel weten is dat Xiaomi's camera's goed zijn voor 120x digitale zoom, en dat bleek ook al uit geruchten van de Mi 11 Pro.

'Xiaomi Mi 11 Ultra heeft bizar tweede scherm en 120x zoom'

We zien de Mi 11 Ultra ook inclusief de aankomende MIUI 12.5-software, dat is een update voor de softwareschil die pas voor het volgende kwartaal gepland staat. Vermoedelijk gaat het dus om een vroege versie die op de prototypes draait. Volgens eerdere geruchten zou de Mi 11 Pro in februari worden onthuld, maar daarover is nog niets bekend.

Zeker is wel dat de stroom aan geruchten over dit apparaat na dit grote lek in een stroomversnelling zal komen. De originele video van dit lek is inmiddels weer offline gehaald, maar niet voor een andere Youtuber hem kon overnemen. Je kan die video hieronder bekijken. Wat vind jij van de Mi 11 Ultra? Is hij wat voor jou of spreekt de gewone Mi 11 je meer aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk