'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn details gelekt over de camera van de aankomende Xiaomi Mi 11 Pro. De Mi 1 Pro is een krachtigere versie dan de Mi 11 en krijgt een 8 MP periscoopcamera. Het is nog niet bekend wanneer de telefoon wordt aangekondigd.

Xiaomi Mi 11 Pro

De Xiaomi Mi 11 is alvast in Nederland en België aangekondigd, en recent kon je alles over onze bevindingen lezen in de review. Toch hebben we daarmee nog niet alles van de Mi 11-reeks gezien, want Xiaomi houdt nog een Mi 11 Pro achter de hand. Daarover lekt langzaam meer informatie naar buiten, en dit keer leren we meer over de cameraopstelling.

'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

Deze gelekte afbeelding leert ons meer over de camera van de Mi 11 Pro

De informatie is afkomstig van een foto waarop de achterkant van de toestellen te zien is. Het beeld is gelekt door het Chinese ITHome. Allereerst zien we een camera dat er herkenbaar uitziet als je de Mi 11 gewend vindt, maar je ziet een duidelijke, rechthoekige periscoopcamera. Ernaast staat een opschrift met '8 MP 50X'. Dat wil zeggen dat het gaat om een 8 MP periscoopcamera die tot 50 keer kan inzoomen.

Het is helaas nog niet bekend wat het optische zoombereik van de telefoon bedraagt. Andere tekst op de camera is ook slecht leesbaar door de lage resolutie van de afbeelding. Wat wel opvalt is dat de telefoon een grote LED-flitser krijgt die buiten het cameraeiland valt.

'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

Een teaserafbeelding van de Mi 11 Pro

Overige specificaties

De Mi 11 Pro komt volgens geruchten net zoals de gewone Mi 11 met een 6,81 inch WQD AMOLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid. Het toestel zal ook werken met de Qualcomm Snapdragon 888-chipset, maar krijgt naar verwachting dubbel zoveel werkgeheugen: 16 GB. De telefoon zal daarnaast een grotere 5000 mAh accu gebruiken vergeleken met de Mi 11, en die bestaat uit twee afzonderlijke cellen. Op die manier kan de telefoon sneller opladen met een vermogen van 120 watt.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Xiaomi Mi 11 Pro? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk