‘Xiaomi Mi 11 Lite krijgt Snapdragon 775-chipset, kost 400 euro’

‘Xiaomi Mi 11 Lite krijgt Snapdragon 775-chipset, kost 400 euro’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na de lancering van de Xiaomi Mi 11 eerder dit jaar is het wachten op de duurdere Mi 11 Pro en de goedkopere Mi 11 Lite, waarvan ditmaal meerdere details zijn uitgelekt. In een rapport van TENAA, dat is opgesteld nadat de Xiaomi Mi 11 Lite werd gecertificeerd, zijn specificaties van de aanstaande midrange-telefoon terug te vinden.

Xiaomi Mi 11 Lite

De lancering van Xiaomi's Mi 11 Lite laat vermoedelijk niet lang meer op zich wachten, nu het toestel het Chinese TENAA heeft gepasseerd. Het midrange-toestel valt onder de vleugels van de Mi 11 en is volgens geruchtenmakers vergelijkbaar vormgegeven. Een van de verschillen tussen de Mi 11 en zijn midrange-evenknie is het vlakke scherm van de Lite. Daarnaast krijgt de Mi 11 Lite een chipset die in het midrangesegment thuishoort: de Qualcomm Snapdragon 775G. Dit ligt in lijn met de Xiaomi Mi 10 Lite, die vorig jaar nog de Snapdragon 765G-chipset aan boord had.

Gerelateerde artikelen

Relatief kleine batterij

Verschillende andere details die eerder door geruchtenmakers werden geopperd, zijn ditmaal door TENAA bevestigd in zijn rapportage voor de Mi 11 Lite. Zo krijgt de Xiaomi Mi 11 Lite een 6,55-inch scherm, een 4.150 mAh-batterij (minimale capaciteit) en ten slotte stelt TENAA dat het toestel met Android 11 geleverd zal worden. Opvallend is dat er ditmaal geen afbeeldingen zijn bijgevoegd met het ontwerp van de Mi 11 Lite; normaliter bevatten TENAA-rapporten beelden van de smartphone.

‘Xiaomi Mi 11 Lite krijgt Snapdragon 775-chipset, kost 400 euro’

Mogelijke beelden van de Xiaomi Mi 11 Lite, beeld: Weibo

Aanvullend op de geruchten van TENAA kwam eerder naar buiten dat het 6,55-inch scherm mogelijk een 90 Hz of 120 Hz-verversingsfrequentie krijgt, dat de batterij een reguliere capaciteit zou hebben van 4.250 mAh en dat deze met maximaal 33 watt opgeladen kan worden. Daarnaast lekte uit dat er drie camera's aanwezig zullen zijn achterop de telefoon, waaronder een 64 MP-hoofdcamera, 8 MP-groothoeksensor en een 5 MP-macrosensor.

Prijs Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi lanceerde de Mi 10 Lite vorig jaar voor 349 euro – daarvoor kreeg men het basismodel met 64 GB-opslaggeheugen en 6 GB-werkgeheugen, terwijl het model met 128 GB-opslaggeheugen een prijskaartje van 399 euro ontving. Vermoedelijk houdt Xiaomi de laatstgenoemde prijs aan voor de Mi 11 Lite, en komt dat toestel beschikbaar voor ongeveer 400 euro. Bij een Europese winkel heeft de Mi 11 Lite voor korte tijd te koop gestaan voor 408,18 euro – vermoedelijk een ‘placeholder’ die later ingevuld wordt met de definitieve prijsstelling.

Gerelateerde artikelen

Wanneer Xiaomi de Mi 11 Lite zal onthullen, is nog niet bekend. Vorig jaar vond de lancering van de Mi 10 Lite eind maart plaats, dat hoeft echter geen duiding te bieden voor wanneer de Mi 11 Lite geïntroduceerd wordt. Wat vind jij van de Xiaomi Mi 11 Lite zoals hij tot op heden uitgelekt is? Ben jij van plan om het toestel aan te schaffen als hij 400 euro gaat kosten? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk