Xiaomi-CEO: Xiaomi Mi 11 wordt geleverd zonder oplader in de doos

Xiaomi-CEO: Xiaomi Mi 11 wordt geleverd zonder oplader in de doos

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Apple lijkt met de iPhone 12 een trend gezet te hebben. Niet alleen Samsung zou zijn nieuwe vlaggenschip zonder lader leveren, ook Xiaomi is dit volgens de nieuwste geruchten van plan.

Telefoon zonder oplader

Smartphones die met een oplader in de doos worden geleverd, kunnen binnenkort wel eens eerder uitzondering dan regel zijn. Apple zette hierin de eerste stap door de iPhone 12 aan te kondigen in een verpakking zonder oplaadstekker en oordopjes. Samsung reageerde hierop spottend door op sociale media berichten te plaatsen met daarin een afbeelding van een oplader met daarbij: "Inclusief bij jouw Galaxy". Daarna doken er berichten op over het ontbreken van de lader en de oortjes bij de nog aan te kondigen Samsung S21-smartphones. Vorige week verwijderde Samsung de Inclusief bij jouw Galaxy-berichten van Facebook, dus het gerucht zou wel eens waar kunnen zijn.

Dit 'incident' lijkt op het weglaten van de 3,5 mm audiojack door Apple op zijn iPhones. Samsung hiermee dreef de spot met een aantal video's, maar haalde die later weer offline. Vervolgens waren het de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus van Samsung die voor het eerst in de Galaxy-geschiedenis zonder 3.5mm koptelefoon werden geleverd.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi is de volgende

Nu gaat Xiaomi ook in de voetsporen van Apple treden. Dat zegt Lei Jun, CEO van Xiaomi, op Weibo. Hij gaat op dit sociale netwerk aan dat de oplader in de doos van de Xiaomi Mi 11 achterwege blijft: "Tegenwoordig heeft iedereen veel ongebruikte laders liggen, wat een belasting voor het milieu is. We zijn ons er terdege van bewust dat deze beslissing mogelijk niet wordt door iedereen wordt begrepen." Lei Jun vraagt zich vervolgens af of er een betere oplossing is tussen de praktijk en de bescherming van het milieu. Op 28 december zal Xiaomi Mi 11-serie gelanceerd worden, en zal Jun meer informatie hierover geven.

Jullie kijken in ieder geval uit naar de Xiaomi Mi 11 Pro maar ook naar deze toestellen. Wat vind jij van Apples beslissing? Mag Samsung wat jou betreft deze accessoires in het vervolg achterwege laten? Of wil je te allen tijde deze zaken in de verpakking zien? Laat je reactie achter onder dit artikel.

Xiaomi-CEO: Xiaomi Mi 11 wordt geleverd zonder oplader in de doos

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk