'Xiaomi Mi 10: 120 Hz-scherm, Snapdragon 865 en 108 MP camera'

'Xiaomi Mi 10: 120 Hz-scherm, Snapdragon 865 en 108 MP camera'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi 10

We waren dit jaar voorzichtig enthousiast over de Xiaomi Mi 9 en nog een stuk tevredener over de Mi 9T Pro die daarop volgde. Wat zeker is, is dat Xiaomi begin 2020 een Xiaomi Mi 10 voor ons klaar heeft, want dat liet het bedrijf al weten tijdens de Qualcomm Tech Summit waar de Qualcomm Snapdragon 865 werd onthuld. Xiaomi bevestigde daar dat de nieuwe processor deel zal uitmaken van de Mi 10.

120 Hz-scherm

Ondertussen heeft Xiaomi aan Mysmartprice bevestigd dat de Mi 10 in het eerste kwartaal van dit jaar komt, maar een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. Verder zijn er wel meer geruchten over het apparaat bekend. We verwachten dat Xiaomi een scherm met een hoge refreshrate zal gebruiken, namelijk een 120 Hz-scherm, vergelijkbaar met het paneel van de Razer Phone.

Of Xiaomi kiest voor een randloos scherm met pop-up-camera of een paneel met scherminkeping is nog niet bekend. We zagen de Mi Note 10 eerder al komen met een pop-up camera, maar de recentere Mi Note 10 kreeg net als de Mi 9 een scherminkeping.

Vergelijking van de telefoons

Respectievelijk de Xiaomi Mi 9T Pro en de Mi 9

108 MP hoofdcamera?

Waar ook nog twijfel over bestaat is de camera, en dan de hoofdcamera in het bijzonder. Sommige bronnen speken over een 108 MP camerasensor vergelijkbaar met de Mi Note 10 en anderen hebben het over een 64 MP camera als opvolger voor de 48 MP camera van de Mi 9. Androidworld vroeg recent aan Xiaomi's product marketing manager Abi Go of we de 108 MP sensor in de Mi 10 mogen verwachten. "Ik kan helaas niet rechtstreeks op die vraag antwoorden, maar ik kan wel zeggen dat je van ons altijd het beste mag verwachten in de Mi-reeks", gaf ze als antwoord.

'Xiaomi Mi 10: 120 Hz-scherm, Snapdragon 865 en 108 MP camera'

Aan de voorkant de Mi 9T Pro en achteraan de Mi 9

Standaard met 5G

We verwachten ten slotte dat de telefoon standaard met 5G zal komen, want Xiaomi praat over tien 5G-telefoons die het dit jaar zal uitbrengen. We gaan dit jaar wel meer telefoons zien die standaard een 5G-modem aan boord hebben. Je leest er alles over in onze 10 trends voor smartphones in 2020.

Over de kostprijs van de Mi 10 is vandaag ook nog niets bekend, maar we verwachten dat Xiaomi zijn vlaggenschip opnieuw voor een relatief toegankelijke prijs zal aanbieden. De Mi 9 kwam voor een prijs van 499 euro op de markt en hij werd gelanceerd op de MWC-beurs die in februari in Barcelona plaatsvond. Wat verwacht jij van de Mi 10? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk