'Ook Xiaomi maakt zijn telefoons kunstmatig traag'

'Ook Xiaomi maakt zijn telefoons kunstmatig traag'

Het lijkt erop dat Xiaomi een onderscheid maakt in de prestaties van apps op zijn telefoons. De Mi 11 presteert beter in benchmarkapps dan in gewone applicaties, dat is ontdekt door de medeoprichter van de Geekbench-benchmark.

'Xiaomi maakt apps traag'

Na Samsung en OnePlus is Xiaomi vermoedelijk de volgende fabrikant die de prestaties van apps op zijn telefoon kunstmatig aanpast. Die vaststelling van John Poole medeoprichter van Primate Labs, de makers van de bekende Geekbench-benchmark voor telefoons.

Poole heeft ontdekt dat zijn Xiaomi Mi 11 veel minder goed presteert op een aangepaste versie van Geekbench, dat stelt hij op Twitter. Hij veranderde simpelweg de naam van de Geekbench-apk naar die van de game Fortnite. Hij stelde vervolgens vast dat de 'Fortnite-versie' van Geekbench slechter presteert op zijn telefoon dan de apk met de juiste naam. Poole deed ook dezelfde vaststellingen wanneer hij Geekbench nog andere namen gaf.

Het lijkt er dus op dat de Mi 11 minder sterk presteert in normale apps en games vergeleken met benchmarks. En als Xiaomi de prestaties van de Mi 11 beïnvloedt, dan is de kans groot dat het merk ook hetzelfde met zijn andere telefoons. Vermoedelijk regelt het past het bedrijf de prestaties van apps om zo een langere accuduur op zijn telefoons mogelijk te maken.

Samsung en Xiaomi

Xiaomi is niet de enige fabrikant van Android-telefoons die al betrapt is op het vertragen van de prestaties van apps. Deze maand raakte bekend dat Samsung software gebruikt op zijn smartphones die de prestaties in apps beïnvloedt. Na de negatieve kritiek heeft Samsung ook een update uitgerold waarmee gebruikers de effecten ongedaan kunnen maken. Eerder is ook OnePlus op iets vergelijkbaars betrapt. Xiaomi heeft nog niet gereageerd op de vaststellingen van Poole.

Wat denk jij? Vind je het an sich een slecht idee dat merken een systeem bouwen dat de prestaties in apps regelt? Of stoort het jou vooral dat fabrikanten niet transparant hebben gecommuniceerd over het bestaan van het systeem? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Geekbench 5
Telefoons evolueren en daarom moeten ook tools voor benchmarks volgen. Geekbench heeft zijn Geekbench 5-test ontwikkeld die je een nog accurater beeld moet opleveren ..

Meer info

Xiaomi Mi 11
4600 mAh
6,81 inch - 1440 x 3200 px
256 GB
Qualco Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi Xiaomi Mi 11 Geekbench 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties