Xiaomi maakt de sprong naar AMOLED-schermen voor de Redmi Note-serie

Xiaomi maakt de sprong naar AMOLED-schermen voor de Redmi Note-serie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi zal volgens geruchten later deze week in India de nieuwe Redmi Note 10-serie lanceren. De algemeen directeur van het bedrijf kondigt vandaag aan dat de telefoons in deze serie een Super AMOLED-scherm krijgen en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Redmi Note-serie.

Redmi Note 10 met Super AMOLED

De algemeen directeur van Xiaomi India, Manu Kumar Jain, meldt op Twitter dat de Redmi Note-serie eindelijk de sprong maakt naar AMOLED-panelen. De Redmi Note 10-serie zal de primeur krijgen met deze schermen en daarmee zullen de aantrekkelijk geprijsde telefoons AMOLED-schermen naar een groter publiek brengen.

De tweet laat ook de resultaten van een Twitter-peiling zien die Xiaomi eerder dit jaar heeft gehouden. In de enquête vroeg het bedrijf aan zijn volgers om te kiezen tussen een 120Hz LCD-paneel en een standaard AMOLED-paneel. Zoals te verwachten, koos een overweldigende meerderheid van gebruikers AMOLED boven het LCD-paneel met hoge verversingssnelheid. Het lijkt er dus op dat het bedrijf heeft besloten om in te gaan op de populaire vraag naar dit soort schermen. In de video benadrukt Xiaomi tevens dat de Redmi Note 10-serie niet zomaar een OLED-scherm zal bevatten, maar een Super AMOLED-paneel.

Het is nog niet duidelijk of een van de telefoons in de Redmi Note 10-serie een scherm met hoge verversingssnelheid zal krijgen. Mocht dat wel het geval zijn, dan zal het duurste model in de reeks, de Redmi Note 10 Pro Max als eerste aanmerking komen voor een 120Hz Super AMOLED-paneel. Daarmee zal de Redmi Note 10 Pro Max, op het gebied van schermen, in 2021 zeker de boventoon voeren in het segment voor goedkopere telefoons.

Gerelateerde artikelen

Mogelijke specificaties

De Redmi Note 10 Pro zou een AMOLED-paneel (120 Hz) met MEMC-technologie krijgen. Achterop zit een quad-camera-opstelling met een 64 MP hoofdcamera, een groothoekcamera, een macrocamera en een dieptesensor. De telefoon heeft een grote batterij van 5.050 mAh en zal werken met de Snapdragon 732G en op MIUI 12 draaien. Er wordt gesproken over een adviesprijs van 279 dollar (ongeveer 232 euro) voor de versie met 6 GB RAM en 64 GB opslag.

De Redmi Note 10 krijgt vermoedelijk een 6,53-inch FHD+ AMOLED-scherm (60 Hz), een enorme 5900 mAh-batterij, een octa-coreprocessor geklokt op 2 GHz aangevuld met 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Aan de zijkant zit de vingerafdrukscanner en aan de achterkant een drievoudige camera-module met een 48 MP hoofdcamera. De selfie-camera zit in een waterdruppel-inkeping aan de voorzijde. De Redmi Note 10 zou ook een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting krijgen.

Vorig jaar lanceerde Xiaomi de Redmi Note 9 Pro in de Benelux. De review van deze telefoon vind je hier. Onze review van de Redmi Note 9T (vanaf 229 euro) kun je hier lezen. Kijk jij uit naar de lancering van de Redmi Note 10-serie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk