Xiaomi lanceert zijn beste camerasmartphone deze maand in Nederland

Xiaomi lanceert zijn beste camerasmartphone deze maand in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft zojuist de officiële lancering aangekondigd van hun nieuwste vlaggenschip, de Xiaomi Mi 13 Ultra, in West-Europa. Dit langverwachte toestel zal beschikbaar zijn voor aankoop vanaf 12 juni.

Xiaomi Mi 13 Ultra met topspecificaties

Xiaomi belooft met de Mi 13 Ultra een revolutionaire smartphone-ervaring te bieden mede door de nieuwste Qualcomm Snapdragon-processor, het grote 6,7-inch AMOLED-scherm en de 1 inch-camerasensor. De telefoon werd in april al voor de Chinese markt aangekondigd en komt deze maand ook naar Nederland en België.

Gerelateerde artikelen

Een van de meest opvallende kenmerken van de Mi 13 Ultra is de camera-opstelling met de Sony IMX 989. Dat is een camerasensor van 1 inch, die een groter oppervlak heeft dan alle andere camera's die momenteel in premium smartphones worden gebruikt. Met een dergelijk uitgebreid sensoroppervlak kan de sensor meer licht opvangen, wat resulteert in betere foto's, vooral in omgevingen met weinig licht. De Sony Xperia Pro-I en Xiaomi 13 Pro hebben al zo'n grote 1-inch camera aan de achterkant en nu wordt de Xiaomi 13 Ultra aan dit rijtje toegevoegd.

De Xiaomi 13 Ultra heeft ook een periscoopcamera (IMX858) voor zoommogelijkheden. Met deze periscoopcamera is het mogelijk om tot 5x optisch in te zoomen. Daarnaast wordt deze periscoopcamera vergezeld door een extra IMX858-zoomlens met 3,2x optische zoom. Bovendien beschikt het toestel over een groothoekcamera van 50 MP met dezelfde IMX858-sensor.

Xiaomi lanceert zijn beste camerasmartphone deze maand in Nederland

Xiaomi Mi 13 Ultra kopen

Xiaomi geeft aan dat de officiële beschikbaarheid van de Xiaomi Mi 13 Ultra in West-Europa vanaf 12 juni om 10.00 uur van start gaat. Fans en geïnteresseerde kopers krijgen ook dan pas te horen wat dit toestel moet gaan kosten.

De Xiaomi 13 Ultra lijkt een goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige smartphone met geavanceerde camera's. Verwacht wordt dat de Mi 13 Ultra duurder wordt dan de 1.299 euro kostende Xiaomi 13 Pro.

De Xiaomi 13 Pro is al verkrijgbaar in Nederland en België. Deze high-end smartphone heeft een prijskaartje van 1.299 euro en je kunt alles erover lezen in onze gedetailleerde review. Daarnaast is er ook de Xiaomi 13, die voor een adviesprijs van 999 euro verkrijgbaar is. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie, is er de Xiaomi 13 Lite, met een prijs van 499 euro. In onze review van de Lite-versie vind je alle informatie over dit toestel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk