‘Xiaomi lanceert aankomend jaar drie vouwbare telefoons’

‘Xiaomi lanceert aankomend jaar drie vouwbare telefoons’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wie momenteel op zoek gaat naar een vouwbare telefoon, zal niet lang hoeven kijken: naast de vouwbare telefoons van Samsung en Huawei, ligt het speelveld er verlaten bij. Xiaomi zou dat probleem aankomend jaar wel eens op kunnen lossen. Volgens een analist zou Xiaomi in 2021 drie vouwbare telefoons lanceren.

Verschillende vouwbare telefoons

Het huidige aanbod van vouwbare telefoons bestaat onder andere uit Samsungs Galaxy Z Fold 2 en Z Flip, evenals de Huawei Mate Xs. Xiaomi zou het aanbod van vouwbare telefoons komend jaar flink uit willen breiden; deze uitbreiding volgt nadat het bedrijf jarenlang renders en video’s liet zien van vouwbare telefoons die intern werden getest. In totaliteit bestaat de roadmap voor Xiaomi in 2021 uit drie vouwbare telefoons, zo concludeert Ross Young, analist bij DSCC.

In een tweet heeft Young het aanbod van Xiaomi uiteengezet – Xiaomi zou namelijk drie toestellen willen lanceren, met elk een ander doel en formaat. Het eerste toestel dat Xiaomi uitbrengt, zal als tegenhanger van de Mate Xs van Huawei dienen: het scherm vouwt namelijk naar buiten en heeft een vergelijkbaar formaat, om en nabij de 8-inch. Het tweede toestel leent details van Samsungs Galaxy Z Fold 2 en vouwt juist naar binnen. Of Xiaomi ook een scherm aan de buitenzijde van het toestel zal plaatsen, is nog onbekend.

Xiaomi’s Z Flip en Razr-concurrent

Het derde toestel dat Xiaomi op de markt zal brengen, volgt de route van de Galaxy Z Flip en de Razr van Motorola en vouwt dus dicht als een klaptelefoon. Voor alle toestellen geldt dat er momenteel nog geen specificaties beschikbaar zijn. Ook over de prijzen van Xiaomi’s aanstaande toestellen zijn geen details bekend. Hoewel vouwbare telefoons niet bekendstaan om hun schappelijke prijzen, is het mogelijk dat een ‘bredere beschikbaarheid’ via fabrikanten als Xiaomi, de prijzen omlaag gaan drukken.

Andere bedrijven als OPPO, Google, Vivo en TCL zouden zich inmiddels ook klaarmaken om de markt van vouwbare telefoons binnen te stappen. TCL liet tijdens IFA 2020 nog weten dat het bedrijf werkt aan een vouwbare telefoon; details over een aanstaande vouwbare telefoon wist het ons echter niet te geven. OPPO liet daarnaast recent nog een oprolbare telefoon zien, maar verklaarde later dat de telefoon ‘niet op de markt zou komen’.

Gerelateerde artikelen

Het is in elk geval spannend wat er het komende jaar op de markt zal verschijnen en wat dat gaat doen met de prijzen van vouwbare telefoons. Wat zijn jouw verwachtingen van 2021 als het aankomt op vouwbare telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk