Xiaomi laadt je telefoon op in 8 minuten met nieuwe snellaadtechniek

Xiaomi laadt je telefoon op in 8 minuten met nieuwe snellaadtechniek

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi showt zijn 200 watt snellaadtechniek die in enkele minuten tijd een telefoon volledig kan opladen. Een smartphone bereikt in 8 minuten de volle 100 procent, dat zien we in een video. Het is niet bekend wanneer we deze techniek in een smartphone mogen verwelkomen

Xiaomi 200 watt snelladen

Xiaomi laat zien dat het een nieuwe razendsnelle techniek voor snelladen onder de knie heeft. In een video laadt het een telefoon met een 4000 mAh accu volledig op in 8 minuten. Het opladen zelf gebeurt met een hoog vermogen van 200 watt, en Xiaomi heeft de technologie omgedoopt tot 'HyperCharge'.

Voor de video gebruikt Xiaomi naar eigen zeggen een aangepaste versie van zijn Mi 11 Pro-vlaggenschip met een kleinere accu. De nieuwe techniek is nog krachtiger dan Xiaomi's 120 watt oplader die verscheen met de Mi 10 Ultra, een toptoestel dat enkel de Chinese markt heeft gehaald. Daarmee kon het bedrijf in 23 minuten de telefoon helemaal opladen, en het ging toen om een grotere 4500 mAh accu. De Mi 11 Pro komt standaard met een 67 watt oplader.

Ook als het aankomt op draadloos opladen dan weet Xiaomi sterke prestaties neer te zetten. Het bedrijf kan met een 120 watt technologie je telefoon opladen in 15 minuten, al is draadloos opladen nog altijd minder efficiënt dan de bedrade manier. Veel meer energie gaat verloren aan warmte.

De laatste jaren heeft Xiaomi de druk verhoogd op zijn Chinese concurrent OPPO dat jarenlang de leider was op het vlak van snelladen met zijn Super VOOC-technologie. De twee bedrijven lijken het steeds vaker met elkaar uit te vechten aan de oplader. Al blijft het nog afwachten welk van de twee bedrijven als eerste in Nederland een telefoon met een 120 watt of 200 watt oplader lanceert.

Wil je weten hoe de Xiaomi Mi 11 en de OPPO Find X3 Pro het ervan af brengen met hun snelladers? Hieronder ontdek je het in de reviews:

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk