'Xiaomi laat je met een knop alle advertenties in de interface uitschakelen'

'Xiaomi laat je met een knop alle advertenties in de interface uitschakelen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi-reclame

Xiaomi is een bedrijf dat erop gebrand is om altijd krachtige telefoons voor een zo laag mogelijke prijs te lanceren en één van de factoren die daarbij helpt, is dat advertenties doorheen de interface worden getoond. Volgens een bericht op het Chinese sociale netwerk Weibo, heeft Xiaomi in de Chinese release van de laatste bèta van zijn MIUI-software de mogelijkheid toegevoegd om alle advertenties in één klap uit te schakelen.

De MIUI experience general manager genaamd '@MIUI Xiaofan', stelt op Weibo dat advertenties nog steeds een groot deel van de gebruikers afschrikt, ook al beweert hij dat de gebruikerservaring rondom de reclame de afgelopen tijd wel is verbeterd. De ultieme oplossing waar Xiaomi nu mee komt is één enkele knop in de instellingen waarmee je aan alle reclame een einde maakt. Voordien kon je enkel voor elk individueel gedeelte de reclame uitschakelen.

Screenshot Xiaomi-reclame op toestelScreenshot van reclame in MIUI 10

Advertenties in software

Jammer genoeg kan je de nieuwe functie niet meer testen want bètaversies voor MIUI 10 zijn beëindigd in juli, in afwachting van MIUI 11 dat gebaseerd zal zijn op Android 10. Deze maand zullen ook de laatste bètaversies van de Chinese MIUI-software plaatsvinden. We verwachten dat deze nieuwe instelling deel zal uitmaken van de eerste stabiele verschijning van MIUI 11.

Xiaomi is niet de enige die met advertenties uitpakt, want ook HTC deed in 2015 zo'n experiment. Daarnaast zagen we laatst Huawei hetzelfde proberen in EMUI, maar dat experiment werd al snel teruggedraaid toen hevige kritiek ontstond.

Vergelijking van de telefoons

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk