‘Xiaomi kiest voor minder megapixels op Mi 11 Pro, einde 108 MP-sensor’

‘Xiaomi kiest voor minder megapixels op Mi 11 Pro, einde 108 MP-sensor’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung introduceerde in 2019 zijn eerste smartphonecamera met een exorbitant hoge MP-resolutie; de ISOCELL Bright HMX had namelijk een 108 MP-resolutie. Xiaomi gebruikte deze sensor recent nog op de Mi 11, maar ziet voor het duurste Mi 11-toestel – de Mi 11 Pro – af van deze sensor, zo wordt gespeculeerd.

Xiaomi Mi 11 Pro

Nog voor het einde van 2020 introduceerde Xiaomi zijn eerste vlaggenschip-telefoon met Qualcomms Snapdragon 888-chipset: de Xiaomi Mi 11. Het toestel bevat achterop een geheel vernieuwd ontwerp, met een tweetonige cameramodule in de linkerbovenhoek. In de module is ruimte voor drie sensoren, waarvan de hoofdcamera een 108 MP-resolutie heeft. Voor Xiaomi is deze sensor niet nieuw – het Chinese bedrijf gebruikt deze 108 MP-sensor van Samsung namelijk al sinds de Mi Note 10 uit 2019.

‘Xiaomi kiest voor minder megapixels op Mi 11 Pro, einde 108 MP-sensor’

Sindsdien kregen steeds meer telefoons – zowel in het high-end als het midrangesegment – deze camerasensor toegewezen. Voor high-end toestellen is daarmee de tijd aangebroken om naar een andere camerasensor te verschuiven die beter past binnen het segment. Op de Xiaomi Mi 11 heeft Xiaomi dat niet gedaan, maar voor de Mi 11 Pro zou het bedrijf wel stappen hebben ondernomen om de camerahardware te verwisselen.

Gerelateerde artikelen

In plaats van een 108 MP-hoofdcamera zou Xiaomi ditmaal een nieuwe 50 MP-sensor van Samsung gebruiken, specifiek de Samsung S5KGN1. Welke resolutie deze camerasensor aflevert nadat er van pixel-binning – het samenvoegen van pixels voor foto's met meer contrast en details – gebruik wordt gemaakt, is nog niet bekend. Wel is het bekend dat de 50 MP-camerasensor 8K-video kan schieten, met maximaal 30 fps.

Gekopieerde Mi 11?

Andere details van de Xiaomi Mi 11 Pro zijn momenteel nog schaars. Geruchtenmakers wijzen erop dat Xiaomi het scherm van de Mi 11 waarschijnlijk één-op-één zal overnemen op de Mi 11 Pro. Het scherm heeft een 6,81-inch diagonaal met een QHD+-resolutie (1.440 x 3.200 pixels) en het betreft een AMOLED-paneel. Zoals verwacht mag worden van een high-end telefoon heeft het scherm een hoge verversingsfrequentie van maximaal 120 Hz.

‘Xiaomi kiest voor minder megapixels op Mi 11 Pro, einde 108 MP-sensor’

Intern gebruikt de Xiaomi Mi 11 Pro dezelfde chipset als de Mi 11 – de Qualcomm Snapdragon 888, met daaraan gekoppeld mogelijk 16 GB-werkgeheugen en 512 GB-opslaggeheugen. De batterij van Xiaomi's Mi 11 Pro heeft verder omme nabij dezelfde 4.600 mAh-capaciteit als in de Mi 11, en het draadloos snelladen van de telefoon zou dezelfde maximumsnelheid hebben: 50 watt. Het bedraad opladen zou mogelijk sneller zijn, met maximaal 120 watt, maar daarover bestaat geen consensus.

Mi 11 Pro lancering

Verwacht wordt dat Xiaomi de Mi 11 Pro in februari zal lanceren, vlak na het Chinese nieuwjaar. Of deze informatie klopt, is nog niet bekend: Xiaomi heeft nog geen bericht naar buiten gebracht over de lancering van de Xiaomi Mi 11 Pro. Prijzen van het toestel blijven daarmee eveneens onbekend – is jouw mening over de Mi 11 Pro? Wat moet het toestel bieden om een succesverhaal te worden? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk