Xiaomi integreert Google Lens in eigen camera-app

Xiaomi integreert Google Lens in eigen camera-app

Google Lens in MIUI

De meeste fabrikanten houden ervan om een eigen softwareschil te presenteren waarmee ze hun eigen diensten kunnen aanbieden en zelf de gebruikerservaring bepalen. Toch zien we dat fabrikanten er soms voor kiezen om bepaalde toepassingen niet zelf te ontwikkelen maar juist plaats te maken voor al bestaande software die gebruikers gewend zijn. Huawei gaf bijvoorbeeld zijn eigen toetsenbord op voor SwiftKey en ook zijn berichten-app werd omgeruild voor Google Berichten.

Xiaomi heeft nu op zijn forum bekend gemaakt dat het kiest voor een integratie van Google Lens in MIUI, zijn eigen softwareschil. Google Lens is Googles software die door middel van kunstmatige intelligentie (AI) aan de hand van de camera van je smartphone objecten kan identificeren of tekst kan vertalen. De software bestaat al langer in Google Assistent en de Google Lens-app, maar sommige toestellen waaronder Pixel-telefoons en toestellen van onder meer Motorola, Nokia en LG komen ook met Google Lens rechtstreeks vanuit de eigen camera-app. Daar waar concurrenten als Samsung en Huawei dan weer kiezen voor hun eigen AI, genaamd Bixby Vision en HiVision.

Google Lens in de camera-app van Xiaomi

Beschikbaarheid

Xiaomi heeft Lens voorlopig vanuit zijn camera enkel nog maar beschikbaar gemaakt voor zijn Pocophone F1, de Redmi Note 7 en Redmi Y2 als je de bèta ROM van MIUI gebruikt. Je vindt de slimme software terug vanuit het hamburgermenu rechtsboven in de camera-app en vervolgens verschijnt een pop-up menu van waaruit je Lens terugvindt. Vervolgens hoef je slechts de camera te richten naar datgene waar je meer informatie over wil en Google toont je zo meer informatie.

Het is nog niet bekend wanneer Xiaomi Lens wil uitrollen naar al zijn telefoons die op MIUI 10 draaien, maar we verwachten dat gebruikers in de komende weken tot maanden de update zullen mogen verwachten.

Pocophone F1
4000 mAh
6.18 inch - 1080 x 2246 px
64/128 GB
Snapdragon 845

Meer info

Google Lens
Dit is de aparte app voor Google Lens die je op elke smartphone kunt installeren. Met Google Lens kun je objecten herkennen en verklaren door de camera er op te rich ..

Meer info

Pocophone F1
4000 mAh
6.18 inch - 1080 x 2246 px
64/128 GB
Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties