Xiaomi legt uit waarom we geen selfiecamera onder het scherm krijgen

Xiaomi legt uit waarom we geen selfiecamera onder het scherm krijgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In-screen selfiecamera

Design speelt een belangrijke rol bij innovatie van fabrikanten. Hoewel het voor een stuk een onbewust proces is, kiezen consumenten in de winkel eerder voor een telefoon met een strak design, en zaken als updatebeleid en prestaties verdwijnen dan al snel naar de achtergrond.

Het lijkt dan ook een logische zaak dat een selfiecamera die onder het scherm zit de 'notch' en pop-up-camera gaat vervangen, maar Xiaomi's vice president Lu Weibing maakt ons duidelijk dat zo'n in-screen camera verder van ons is verwijderd dan we misschien wel denken. Zeker als we terugdenken aan hoe OPPO de technologie vorig jaar voorstelde en er prototypes van toonde.

Beelden van de prototypetelefoon

Pixeldichtheid

Weibling ziet twee problemen die de doorbraak van de in-screen selfiecamera tegenhouden. Volgens hem is de pixeldichtheid van hedendaagse schermen. Als er teveel individuele pixels voor de sensor zitten wordt er te veel van het invallende licht geblokkeerd. Daarnaast vangen de kleine in-screen camerasensors die momenteel voor worden gebruikt ook te weinig licht op, waardoor de algemene kwaliteit van de foto's sterk onderpresteert in vergelijking tot een gewone selfiecamera.

Xiaomi legt uit waarom we geen selfiecamera onder het scherm krijgen

Eerder waren er al geruchten dat Samsung oorspronkelijk voor zijn S10-reeks vorig jaar wilde gebruikmaken van een selfiecamera onder het scherm, maar uiteindelijk is het Zuid-Koreaanse bedrijf toen op die beslissing teruggekomen omdat het de prestaties van de camera's niet op niveau kreeg.

Volgens de Xiaomi-topman werken onderzoekers wel aan een manier die ervoor zorgt dat een hoge pixeldichtheid minder invloed heeft op de lichtinval op sensors, maar we zijn volgens hem nog ver verwijderd van een doorbraak. Tot die tijd zal niemand er echt van wakker liggen dat we nog selfiecamera's in een scherminkeping of een pop-up-camera zullen zien.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk