Xiaomi's krijgen nu al Dynamic Island-thema van de iPhone 14

Xiaomi's krijgen nu al Dynamic Island-thema van de iPhone 14

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is nog geen week na de lancering van de iPhone 14, of een ontwikkelaar heeft alvast zijn eigen versie gemaakt van het Dynamic Island. Dat zijn meldingen die verschijnen als pop-ups rondom de camera-inkeping. De functie is binnenkort beschikbaar als thema voor Xiaomi-smartphones.

Xiaomi met Dynamic Island

Al jarenlang zien we Android-telefoons verschijnen met een kleinere inkeping in het scherm voor de camera, in plaats van een klassieke 'notch'. Apple nam vorige week ook afscheid van de notch met zijn iPhone 14 en kiest voor een pilvormige inkeping, die het heel mooi een 'Dynamic Island' noemt. Opvallend: rondom de inkeping verschijnen al je meldingen in een pop-up, en als je ze aantikt worden ze uitvergroot op het scherm.

Uiteraard zou het nooit lang duren voordat deze functie op welke manier dan ook op Android-telefoons beschikbaar komt, maar erg lang moesten we er niet op wachten. TechDroider heeft een thema ontdekt voor Xiaomi's MIUI-softwareschil, dat meldingen weergeeft rondom de camera-inkeping. Je kan het al in deze tweet bekijken. En als je nog niet bekend bent met het Dynamic Island: dit is Apples versie.

Trend voor Android?

Het komt vaak voor dat Apple ideeën overneemt die we eerder bij Android-telefoons hebben gezien - *Kuch*, Always-on-scherm - maar dat proces verloopt ook in de omgekeerde richting. Het zou dus niet zo gek zijn als we straks kunnen zien dat Android-fabrikanten met een eigen versie komen van de Dynamic Island-meldingen in de nieuwe versie van hun softwareschil. Misschien zien we het al bij de uitrol van Android 13 gebeuren. Wat het thema voor Xiaomi-telefoons betreft: dat is momenteel in afwachting van een goedkeuring door Xiaomi.

Wist je trouwens dat de iPhone 14 waarschijnlijk ook het einde van de simkaart heeft ingeluid? En verder maakte de Apple-baas Tim Cook vorige week heel duidelijk dat hij geen RCS-chatfuncties wil beschikbaar maken in iMessage. Oh, en hou je van wat memes? Kijk dan hier. Wil jij Dynamic Island-meldingen op je Android-telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Apple

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk