Xiaomi definitief van zwarte lijst gehaald in de Verenigde Staten

Xiaomi definitief van zwarte lijst gehaald in de Verenigde Staten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft vanochtend aan Androidworld laten weten dat het techbedrijf officieel van de Amerikaanse zwarte lijst is gehaald.

Xiaomi op militaire zwarte lijst

De Verenigde Staten heeft in de afgelopen periode enkele Chinese techbedrijven op een blacklist gezet waaronder Huawei, ZTE en Xiaomi. Daarbij is er wel een groot verschil: Xiaomi werd op een militaire zwarte lijst geplaatst. Amerika plaatst bedrijven die als een "Communistisch, Chinees militair bedrijf" worden beschouwd op de militaire zwarte lijst en Xiaomi heeft sinds januari 2021 dat stempel meegekregen. Deze militaire zwarte lijst heeft minder grote gevolgen voor een bedrijf dan de zogenaamde entiteitenlijst van het Amerikaanse Ministerie van Financiën waar Huawei op staat. Xiaomi kon in tegenstelling tot Huawei nog wel steeds leveringen krijgen van Amerikaanse bedrijven, maar Xiaomi moest het wel stellen zonder extra kapitaal. Amerikanen en Amerikaanse bedrijven konden namelijk niet langer investeren in Xiaomi en moest ook hun aandelen verkopen.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi klaagde vervolgens de Amerikaanse overheid diezelfde maand nog aan en in maart werd ook de reden bekend waarom Xiaomi op de Amerikaanse zwarte lijst belandde. Tenslotte werd begin deze maand bekend dat Xiaomi door de Verenigde Staten van de zwarte lijst zou worden gehaald en nu is het definitief:

Vanochtend is officieel bij het techbedrijf Xiaomi bekend geworden dat het officieel van de Amerikaanse Blacklist af is gehaald. De listing van Xiaomi als Chinees communistisch militair bedrijf had onder leiding van de voormalige Amerikaanse president Trump plaatsgevonden. De Amerikaanse rechtbank heeft vannacht op 25 mei om 4.10 uur bekend gemaakt dat de Xiaomi groep officieel niet meer op de zwarte lijst staat van de Amerikaanse regering. Het Amerikaanse Gerecht in het district van Columbia heeft de officiële listing van Xiaomi door het Amerikaanse Ministerie van Defensie op de NDAA-lijst van Chinese communistische militaire bedrijven (CMCC) herroepen en daarmee is Xiaomi officieel niet meer geblacklist. Het gerecht heeft besloten dat wereldwijd technologiebedrijf Xiaomi onterecht door het Amerikaanse Ministerie van Defensie op de NDAA-lijst van Chinese communistische militaire bedrijven (CMCC) is opgenomen.  

Statement van Xiaomi
Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11

Rechtszaak gewonnen

Xiaomi heeft de rechtszaak dus rechtszaak en de handelsrestricties zijn per direct ontkracht. Dit betekent dat investeerders met de Amerikaanse nationaliteit hun aandelen/bezit in Xiaomi mogen behouden en dat er ook vanuit Amerika weer in het technologiebedrijf mag worden geïnvesteerd.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk