Xiaomi kondigt CyberOne aan: robot die menselijke emoties kan herkennen

Xiaomi kondigt CyberOne aan: robot die menselijke emoties kan herkennen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft de CyberOne aangekondigd en dat is de eerste robot van het bedrijf die mensachtige trekjes heeft. De robot kan je bijvoorbeeld troosten als je verdrietig bent.

CyberOne

CyberOne is het nieuwste lid van de Xiaomi Cyber-serie en sluit zich aan bij de viervoetige robot Cyberdog. Dat meldt AWSmart. CyberOne heeft geavanceerde armen en benen, kan op twee benen staan en lopen en heeft een torsie van maximaal 300Nm. De robot kan menselijke emoties herkennen en is met zijn geavanceerde zicht in staat om driedimensionale virtuele reconstructies van de echte wereld te creëren. Hiernaast beschikt hij over nog een groot aantal andere geavanceerde technologieën.

Zowel de AI als de mechanica die CyberOne gebruikt, zijn ontwikkeld door Xiaomi Robotics Lab. We hebben veel geïnvesteerd in research & development, waaronder op het gebied van software-, hardware- en algoritme-innovaties. De humanoïde robot is levensgroot en heeft AI in de kern, vormt een blik op de toekomstige mogelijkheden van Xiaomi’s technologische ecosysteem en is een nieuwe doorbraak voor het bedrijf.

Lei Jun, oprichter, voorzitter en CEO van Xiaomi
Xiaomi kondigt CyberOne aan: robot die menselijke emoties kan herkennen

Humanoïde robots vertrouwen op hun zicht

CyberOne is in staat om de ruimte om hem heen in drie dimensies waar te nemen, en kan individuen, gebaren en expressies herkennen. Dit alles is mogelijk dankzij de door Xiaomi zelf ontwikkelde algoritmes. Daarnaast is CyberOne voorzien van technologieën die 85 soorten omgevingsgeluiden 45 classificaties van menselijke emoties herkennen. CyberOne kan hierdoor blijdschap detecteren en is zelfs in staat de gebruiker te troosten wanneer deze verdrietig is. Al deze functies zijn geïntegreerd in CyberOne’s slimme processoren, die gekoppeld zijn aan een gebogen OLED-scherm. Dat scherm geef realtime interactieve informatie weer.

Xiaomi wil robots in het leven van mensen brengen

Het is al lang geen science fiction meer en Xiaomi brengt de toekomst naar het heden met deze mensachtige robot. De grootste uitdaging bij humanoïde robots is volgens Xiaomi om in allerlei scenario's zoals perceptie, cognitie, beslissingen maken, het menselijk gedrag na te bootsen.

Lei Jun oprichter, voorzitter en CEO van Xiaomi, merkt op dat de mensachtige robots de grootste uitdaging vormen op het gebied van intelligente robotica. Xiaomi zet daarmee zijn eerste stappen in dit veld en CyberOne zal verder ontwikkeld worden. “We denken dat intelligente robots in de toekomst zeker een rol van belang spelen in het leven van mensen,” aldus Lei Jun.

Zie jij het zitten om nu of in de toekomst met een robot als CyberOne samen te leven? Laat het weten in de reacties. I'll be back.

Xiaomi kondigt CyberOne aan: robot die menselijke emoties kan herkennen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk