Xiaomi bouwt eigen chip voor smartphones, dit mag je verwachten

Xiaomi bouwt eigen chip voor smartphones, dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi teaset de komst van een eigen gemaakte chip voor smartphones. Mogelijk gaat het om een processor die een plaats krijgt in voordeligere toestellen van het merk, of een extra chip die naast de processor een plaatsje krijgt.

Xiaomi-chip

Op 29 maart zal Xiaomi heel wat te vertellen hebben. Het merk lanceert dan zijn varianten van de Mi 11: de Mi 11 Pro en Mi 11 Ultra. Daarnaast raakte al bekend uit geruchten dat ook de Mi Mix-reeks zou terugkomen, evenals een vouwbare smartphone. Nu lijkt Xiaomi nog een kers op de taart te zetten met de komst van een eigen gemaakte chip voor telefoons.

Xiaomi teaset de lancering van de eigen chip op Chinese sociale media. Voorlopig is er nog veel mysterie over de precieze functies. Mogelijk gaat het om een processor voor smartphones, want dat ontwikkelde Xiaomi al eerder met de 'Surge S1'-processor die in 2017 werd gebruikt werd in de Mi 5C, een budgettelefoon. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat het gaat om een processor die bedoeld is in vlaggenschepen of zelfs telefoons uit het middensegment, want het kost Xiaomi heel veel tijd en middelen om die te ontwikkelen.

Xiaomi bouwt eigen chip voor smartphones, dit mag je verwachten

Xiaomi's teaser op Weibo

Alternatieve chips

De kans is dus groter dat het helemaal geen chipset is, maar eerder een chip die een plaatsje krijgt naast de processor van Qualcomm of MediaTek. We denken bijvoorbeeld aan een beveiligingschip vergelijkbaar met de Titan M van Google, en dat zou een logisch zet zijn gezien de plannen die Google heeft met zogenaamde 'secure elements'. Een andere optie is dat Xiaomi een extra chip ontwikkelt om de camera van zijn telefoons bij te staan of voor berekeningen met kunstmatige intelligentie. Wat denk jij dat Xiaomi van plan is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk