‘Xiaomi levert zijn telefoons met Googles Berichten en Telefoon-app’

‘Xiaomi levert zijn telefoons met Googles Berichten en Telefoon-app’

Privacywetgeving

MIUI is Xiaomi’s eigen schil, die het sinds jaar en dag ontwikkelt voor de Chinese markt. Op de Europese markten gebruikt de fabrikant – ondanks de verschillende vereisten van de landen – MIUI op zijn telefoons. Uiteraard levert het in Europa ook de Google Play Store mee, waardoor gebruikers niet meer aan de slag moeten gaan met een applicatie om de Play Store afzonderlijk te installeren. Wel leverde het tot voorkort zijn eigen berichten- en telefoon-apps mee. Vanwege privacywetgeving zou het bedrijf daarmee zijn gestopt, het levert vanaf heden standaard de Google Berichten en Telefoon-apps mee.

MIUI meegeleverde apps

MIUI wordt tegenwoordig (standaard) aangevuld met Google-applicaties

Daardoor verliest Xiaomi controle over de geleverde ervaringen voor gebruikers die een Xiaomi-telefoon kopen, die met de Europese (EEA) of internationale (Global) software geleverd wordt. Voor alle andere marken, blijft Xiaomi gebruikmaken van zijn MIUI-apps. In het forumbericht van Xiaomi staat dat het ‘in sommige markten moet voldoen aan privacywetgevingen’. Het bedrijf noemt daar niet specifiek om welke markten het gaat – het moge geen verrassing zijn dat Europa met zijn strenge GDPR/AVG-wetgeving, onder de kennisgeving valt. Het bedrijf geeft aan dat telefoons die ouder zijn dan de Xiaomi Mi 9T, de wijziging niet zullen ontvangen.

Gespreksopname

Gebruikers die op het moment van schrijven de Google Telefoon-app gebruiken op hun Mi-telefoon, hebben het mogelijkerwijs al opgemerkt: het is niet mogelijk om telefoongesprekken op te nemen. Via de oude telefoon-app, behoorde dat (nog) wel tot de mogelijkheden. Het Chinese bedrijf geeft aan dat het werkt aan een oplossing die de functionaliteit zal brengen naar de Google Telefoon-app. Verwacht wordt dat de functionaliteit in 2020 beschikbaar komt. Wanneer de functie precies uit zal rollen, maakte de fabrikant nog niet bekend. Wat vinden jullie van de wijziging die Xiaomi heeft doorgevoerd op de lijst van meegeleverde applicaties? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel.

Telefoon
Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Meer info

Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties