Xiaomi behaalt alvast jaarlijkse verkoopdoelstelling van 100 miljoen toestellen

Xiaomi behaalt alvast jaarlijkse verkoopdoelstelling van 100 miljoen toestellen

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Leveringsdoelstelling

Volgens Mydrivers News werd het doel bereikt op 23 oktober om 23:23 uur, wat iets meer dan 2 maanden eerder is dan gepland. Lei Jun, de oprichter van Xiaomi, kondigde het nieuws aan bij het technologiecentrum Zhong Guan Cun in Beijing op 2 november. Het gebied, dat bekendstaat als China's Silicon Valley, is waar het bedrijf in 2010 werd opgericht.

Gezien het feit dat Xiaomi momenteel gemiddeld 10 miljoen apparaten per maand levert, is het goed mogelijk dat de fabrikant tegen het einde van het jaar een verkoopaantal van 120 miljoen exemplaren zou kunnen bereiken. Natuurlijk duurt het wel nog een tijdje voordat het bedrijf de verkoopcijfers van zwaargewichten zoals Samsung, Apple en Huawei bereikt.

Xiaomi Redmi 6 Pro

Succes en groei

Uit de nieuwste gegevens blijkt dat Xiaomi de op drie na grootste OEM ter wereld is en op de tweede staat op het gebied van groei. De meest waarschijnlijke reden voor het succes van het bedrijf is dat het smartphones produceert die relatief goedkoop zijn en desondanks toch een respectabele bouwkwaliteit hebben. Het merk is ongelofelijk populair in China en India, zogenaamde groeimarkten, waar de vraag naar mobiele telefoons erg groot is.

Daarnaast is Xiaomi een innovator op smartphonegebied, wat ook zeker voor de nodige interesse heeft gezorgd bij consumenten. Het originele Mi Mix-model was een van de eerste toestellen waarbij gewerkt werd aan de trend een randloze schermen. Nu is er de Mi Mix 3 die zo goed als randloos is door de selfiecamera in een handmatig uitschuifbaar component te stoppen, een zogenaamde slider-telefoon.

Denken jullie, als je kijkt naar de groei en het succes in China en India, dat Xiaomi ooit onder de grootste smartphoneleveranciers in Nederland zal vallen? Laat het weten in de reacties.

Xiaomi Mi Mix 3

Via: Mydrivers News

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk