Xiaomi-apparaat met 9,2 inch scherm en 64-bits-processor verschijnt online

Xiaomi-apparaat met 9,2 inch scherm en 64-bits-processor verschijnt online

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Xiaomi 2014811

Via het onbekende Twitter-account van ene tjb007 is er informatie verschenen over een volgens deze gebruiker 'Xiaomi-smartphone'. De informatie spreekt over een Snapdragon 410-processor, een 64-bits-variant van Qualcomm geklokt op eens snelheid van 1,2GHz, terwijl de maximale snelheid volgens de website van Qualcomm op 1,4GHz per core ligt. Deze chipset bevat 4 rekenkernen, biedt ondersteuning voor 4G, kan filmen in een resolutie van maximaal 1080p, schermen aansturen van maximaal 1920x1200 pixels en foto's schieten in een resolutie van maximaal 13,5 megapixel.

Het onbekende Xiaomi-apparaat, nu nog bekend onder typenummer 2014811 heeft echter een resolutie van 1280x720 pixels, waarbij de genoemde schermdiagonaal op 9,2 inch ligt en dat is enigszins apart te noemen als het daadwerkelijk een smartphone betreft. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig en 8GB intern geheugen, waarvan al iets meer dan 2GB weggesnoept is door onder andere het besturingssysteem. De tablet draait op Android 4.4.4 KitKat en heeft als videochip een Adreno 306 aan boord.

Resoluties van camera's worden niet genoemd in de informatie en ook dat is opmerkelijk, want nagenoeg elke smartphone of tablet heeft wel camera's aan boord. Als we kijken bij de genoemde features staan er echter wel weer vinkjes bij de aanwezigheid van een frontcamera en camera op de achterkant. Ook Bluetooth, GPS en WiFi zijn aanwezig en ook is er plaats voor één SIMkaart.
Xiaomi 2014811-info GFXBench" src="https://forum.androidworld.nl/1808f8a1f1/media/Artikel%20XiaomiTablet_large.png" alt="Xiaomi 2014811-info GFXBench" width="656" height="731" />

Beschikbaarheid

Of het daadwerkelijk gaat om een telefoon of tablet is niet te zeggen, maar het lijkt erop dat Xiaomi naast hun eerste Mi Pad werkt aan een nieuwe tablet. De specificaties zijn een stuk minder dan die tablet, maar de prijs zal dan ook vast wel een stuk minder zijn om zo te kunnen concurreren met de vele andere goedkope Androidtablets op de markt.

Lees ook: Review Xiaomi Mi Pad: warm wordende krachtpatser met kopieer-gedrag

Bron: GFXBench via Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk