Xiaomi 14 Pro-renders online verschenen: zeer dunne bezels

Xiaomi 14 Pro-renders online verschenen: zeer dunne bezels

Laura Jenny

door Laura Jenny

Lekkers hebben renders online geplaatst van de Xiaomi 14 Pro-smartphone. Hij is nog niet uit, we weten zelfs niet wanneer hij komt, maar wat wel te zien is, dat zijn dunne bezels, zo toont Ice Universe.

Xiaomi 14 Pro

De Xiaomi 14 Pro is wel al geteased door Xiaomi zelf: zo schreven we een paar weken geleden dat een designer alvast wat weggaf over de nieuwe smartphone. Zo zou het ontwerp erg lijken op dat van de Mi 11 Ultra, maar dan wel met een net iets indrukwekkender design. Dat design lijkt hem vooral te zitten in die dunnere randen.

In vergelijking met de 13 Pro heeft de 14 Pro vooral aan de onderzijde een smallere rand en dat is fijn: het zorgt er namelijk voor dat de voorzijde van de telefoon helemaal in balans is qua randen. Alle randen zijn evenveel millimeters dik. Dat is ook wel waar de spanning en sensatie voor wat betreft het design voorlopig ophoudt: het toestel is verder aan de voorkant net een Xiaomi 13 Pro (maar veel telefoons lijken tegenwoordig van de voorkant op elkaar).

Xiaomi 14 Pro-renders online verschenen: zeer dunne bezels

Snapdragon 8 Gen 3

Toch is er wel meer te vertellen over deze nieuwe Xiaomi. Digital Chat Station laat weten dat er een Snapdragon 8 Gen 3-processor in het apparaat zit. Dit is de allernieuwste chip van Qualcomm die nu beschikbaar is voor Android-telefoons. Verder weinig nieuws onder de zon als het om specificaties gaat: een accu van 5000 mAh, snelladen op 120 Watt, draadloos laden op 50 Watt en aan de achterzijde waarschijnlijk een periscopische lens (dat wel weer iets specialer is dan andere smartphones).

Verder is de achterzijde van het toestel naar alle waarschijnlijkheid keramiek en zou er een tweede scherm aan die achterkant zitten waarmee je onder andere weerupdates kunt zien, je muziek kunt pauzeren of meldingen te lezen van bijvoorbeeld berichtenapps. Dat zou wel bijzonder zijn, en klinkt enerzijds handig: als je het toestel op tafel ligt met zijn gezicht naar beneden, ben je alsnog op de hoogte van wat er speelt. Maar als je in de trein zit, dan hoef de persoon voor je misschien niet mee te lezen met je. Hoewel, waarschijnlijk zie je wanneer de telefoon ontgrendeld is geen gevoelige informatie op het scherm aan de andere kant.

We denken dat Xiaomi 14 Pro in de tweede helft van 2023 wordt aangekondigd, samen met de gewone Xiaomi 14. Kijk jij naar deze telefoons uit? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk