Xiaomi 13 voorgesteld op 1 december: dit weten we al

Xiaomi 13 voorgesteld op 1 december: dit weten we al

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi gaat op 1 december de nieuwe Xiaomi 13 voorstellen en die bestaat uit een basismodel en een Pro-versie. We krijgen dan ook de nieuwe functies van MIUI 14 te zien. Er is al bekend en gelekt over de toestellen en dat bespreken we hier.

Xiaomi 13

We wisten dat de Xiaomi 13 niet meer ver af was, maar nu heeft het Chinese merk ook aangekondigd dat er een lancering komt op 1 december in zijn thuisland China. Zoals altijd moeten we in Nederland en België tot het voorjaar geduld hebben alvorens de nieuwe toestellen onze kant uitkomen.

Laten we beginnen met de informatie die Xiaomi zelf al heeft bevestigd. Het valt op dat er dit keer nergens gesproken wordt over een voordeligere Xiaomi 13X en dus verwachten we enkel een Pro-versie en het basismodel. Die laatste komt volgens Xiaomi met een plat OLED-scherm en randen die 1,61 mm dik zijn. De behuizing is verder IP68-waterbestendig volgens het merk en de chipset die het gebruikt is de nieuwe Snapdragon 8 Gen 2. Over het Pro-model weten we dan weer dat Xiaomi een Sony IMX989-hoofdcamera gebruikt, dat is een grote sensor van 1 inch. Beide toestellen krijgen een telecamera.

Gelekte renders van de Xiaomi 13 Pro

1 inch-hoofdcamera

Daarnaast zijn er nog veel lekken over de telefoons, waaronder de renders die we al een betrouwbare bron hebben gekregen. Op die beelden zien we dat het design aan de achterzijde van de telefoon volledig wordt omgegooid en de Pro-versie krijgt dus een rechthoekig camera-eiland.

Het scherm van de Xiaomi 13 Pro moet 6,73 inch meten en het is een LTPO AMOLED-paneel. Naast de 1 inch-hoofdcamera verwachten we een 50 megapixel groothoekcamera en een 50 megapixel telecamera, goed voor 2x optische zoom. De accu is ook groter, namelijk een 4.800 mAh-exemplaar in plaats van 4.600 mAh bij zijn voorganger. Wat hoop jij van Xiaomi te zien?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk