Xiaomi 13 Ultra aangekondigd: een van de beste camerasmartphones

Xiaomi 13 Ultra aangekondigd: een van de beste camerasmartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Xiaomi 13-serie heeft er een grote, sterke broer bijgekregen: de Xiaomi 13 Ultra. Deze high-end smartphone met 1 inch-camerasensor is voor de Chinese markt aangekondigd en de wereldwijde lancering volgt later.

Xiaomi 13 Ultra heeft topspecificaties

Xiaomi's Ultra-serie staat bekend om zijn sterke camerahardware en de Xiaomi 13 Ultra is daar geen uitzondering op. De cameramodule op de achterzijde is mede mogelijk gemaakt door Leica en de 50 MP IMX 989 hoofdcamera met variabel diafragma valt meteen op.

Xiaomi 13 Ultra aangekondigd: een van de beste camerasmartphones

De Sony IMX 989 is een 1 inch-camerasensor en deze heeft een grotere oppervlakte dan alle andere camera's die nu in premium smartphones worden gebruikt. Zo'n groot sensoroppervlak kan meer licht opvangen en dat zorgt voor betere foto's, voornamelijk in donkere lichtomstandigheden. De Sony Xperia Pro-I en Xiaomi 13 Pro beschikken over zo'n grote 1-inch camera op de achterkant en nu volgt de Xiaomi 13 Ultra.

Gerelateerde artikelen

De Xiaomi 13 Ultra heeft ook een periscoopcamera (IMX858) om mee in te zoomen. Dat is tot 5x met optische zoom mogelijk. Deze periscoopcamera wordt vergezeld door nog een IMX858-zoomlens met 3,2x optische zoom. Er is ook nog een 50 MP IMX858 groothoekcamera.

Xiaomi 13 Ultra aangekondigd: een van de beste camerasmartphones

De Xiaomi 13 Ultra heeft een 6,73-inch 120Hz QHD+ AMOLED. Het vlaggenschip draait op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor samen met met 12 GB of 16 GB RAM en 256 GB, 512 GB, of 1 TB UFS 4.0-opslag. De 5000 mAh-accu laadt de Ultra met een 90W kabel. 50W draadloos opladen is ook mogelijk. De oplaadpoort is ook geüpgraded, en wel naar USB 3.2. Dat maakt overdrachtssnelheden van 5 Gbps via USB-C mogelijk.

Xiaomi 13 Ultra aangekondigd: een van de beste camerasmartphones

Xiaomi 13 Ultra prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi 13 Ultra is verkrijgbaar in de kleuren zwart, olijfgroen en wit met een afwerking van synthetisch leer. Men verwacht dat de telefoon wereldwijd wordt aangekondigd met een prijskaartje van 1.299 euro. Dat lijkt ons niet aannemelijk, want de Xiaomi 13 Pro kost ook 1.299 euro. Xiaomi geeft geen details over de lancering van de Ultra buiten China.

De Xiaomi 13 Pro is al wel in Nederland en België verkrijgbaar. Deze toptelefoon kost 1.299 euro en je leest in onze review alles erover. Daarnaast is er de Xiaomi 13 voor een adviesprijs van 999 euro. De goedkoopste van de Xiaomi 13-serie kost 499 euro en dat is de Xiaomi 13 Lite. Je leest alles over de Lite-versie in deze review.

Gerelateerde artikelen

Foto's: Xiaomi

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk