Xiaomi 12X gelekt: compacte high-end telefoon met Snapdragon 870

Xiaomi 12X gelekt: compacte high-end telefoon met Snapdragon 870

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi werkt achter de schermen aan een kleine smartphone met krachtige prestaties. De Xiaomi 12X is compacter dan een Google Pixel 5, maar werkt met een Snapdragon 870. Xiaomi zou de telefoon volgende maand aankondigen.

Xiaomi 12X

Samsung bracht dit jaar zijn Galaxy S21 op de markt met een kleiner 6,2 inch scherm, vergeleken met de S21 Plus en de Ultra-variant. Zijn Concurrent Xiaomi, die meestrijdt om de titel van grootste smartphonefabrikant, koos voor een andere aanpak. De Mi 11 is namelijk maar liefst 6,81 inch: een wereld van verschil.

Het lijkt erop dat Xiaomi nu plannen heeft om een antwoord te bieden op de doelgroep van kleinere vlaggenschepen. De Xiaomi 12X is opgedoken in een database met IMEI-nummers en het toestel heeft als codenaam 'psyche'. Opvallend is dat de telefoon slechts 45,4 x 64,5 mm meet. Dat wil zeggen dat hij een millimeter langer is dan Googles compacte Pixel 5, maar wel 5 millimeter smaller.

Krachtige specificaties

Twitter-gebruiker Kacper Skrzypek heeft de telefoon gespot en weet dat hij draait op Qualcomms Snapdragon 870. Het apparaat heeft een Full HD OLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid. Op de achterzijde verwachten we een 50 MP hoofdcamera. Voorlopig is er nog niets meer geweten over de telefoon, maar gezien het kleine formaat en de keuze voor de Snapdragon 870, verwachten we dat het om een high-end toestel gaat met een wat toegankelijkere prijs. Volgens geruchten komt de gewone Xiaomi 12 met de aankomende Snapdragon 898.

Gerelateerde artikelen

ASUS wist deze zomer aan Androidworld te vertellen dat er volgens zijn onderzoek een grote potentiële markt is voor kleinere vlaggenschepen. Met die gedachte in het achterhoofd heeft het bedrijf de ZenFone 8 gelanceerd. Toch blijft de markt voor kleine telefoons met krachtige specificaties beperkt. Wat denk jij? Zou jij een kleinere toptoestel overwegen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Xiaomi 12? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk