Xiaomi: 3 toptelefoons met Leica-camera komen op 4 juli

Xiaomi: 3 toptelefoons met Leica-camera komen op 4 juli

Xiaomi werkt aan drie telefoons in het hoge prijssegment die het op 4 juli zal aankondigen. We krijgen dan de Xiaomi 12S, de 12S Pro en de 12S Ultra te zien. De Ultra-variant is de Xiaomi 12 Ultra die eerder is gelekt. Dit drietal worden de eerste telefoons van Xiaomi met een Leica-camera.

Xiaomi 12S met Leica-camera

Dit voorjaar bracht Xiaomi zijn 12-serie van vlaggenschepen uit in Nederland en België. Op Androidworld kon je al onze reviews lezen van de voordeligere Xiaomi 12X en de high-end 12 Pro. Maar Xiaomi heeft nog meer plannen voor het najaar, want op 4 juli presenteert het in China de Xiaomi 12S-serie, die als eerste aan de bak komt met Leica-camera's.

Op Chinese sociale media laat Xiaomi alvast een teaser zien met het opschrift "Xiaomi 12S-serie en de lanceringdatum. We zien alvast drie telefoons en het gaat om een Xiaomi 12S, een 12S Pro en een 12S Ultra. Die eerste is een klein vlaggenschip, de tweede is groter met high-end specificaties en de Ultra-variant is het topmodel.

Xiaomi: 3 toptelefoons met Leica-camera komen op 4 juli
Teaser van de Xiaomi 12S-serie

De Duitse camerabedrijf Leica en Xiaomi stelden eind mei hun samenwerking voor op cameragebied. Toen maakten ze al bekend dat in juli een nieuwe toptelefoon zit aan te komen met een Leica-camera en er werd al over de komst van de Xiaomi 12 Ultra gespeculeerd. Die komt er ook, maar onder de naam 'Xiaomi 12S Ultra'. Wat wel opvalt op basis van de teaserafbeelding: de 12S UItra komt niet overeen met de renders die we eerder te zien kregen van de verwachte Xiaomi 12 Ultra. Mogelijk is het Chinese bedrijf opnieuw naar de tekentafel gegaan om het ontwerp aan te passen aan een nieuwe cameraopstelling die samen met Leica is ontwikkeld.

Gelekte specificaties

De 12S Ultra komt volgens geruchten met een 6,7 inch AMOLED-scherm. Het is een LTPO-paneel met een verversingssnelheid tot 120Hz. De chipset is Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 en de Ultra-telefoon komt met 12 GB RAM en maximaal 512 GB opslag. De hoofdcamera is een 50 MP exemplaar met optische beeldstabilisatie, er is 48 MP groothoekcamera en een 48 MP periscoopcamera met 5x optische zoom.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Xiaomi 12 Ultra
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi Xiaomi 12 Ultra

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties