'Xiaomi 12, 12 Pro en 12 Ultra: zo gaan ze eruit zien'

'Xiaomi 12, 12 Pro en 12 Ultra: zo gaan ze eruit zien'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We krijgen voor het eerst een beeld van Xiaomi's plannen met zijn nieuwe 12-reeks. Vooral de Xiaomi 12 Ultra springt in het oog met zijn ronde camera-eiland met maar liefst zeven inkepingen voor lenzen, sensors en flitsers. Het toestel krijgt geen tweede scherm zoals zijn voorganger.

Xiaomi 12 gelekt

De Xiaomi 12-lancering komt al behoorlijk dichtbij, want volgens geruchten gaat Xiaomi de toestellen deze maand nog in China presenteren. Toch blijft de hoeveelheid geruchten nog vrij beperkt en tot nu konden we ons nog geen echt beeld vormen van het design van de Xiaomi 12, 12 Pro en 12 Ultra.

Het Chinese Mydrivers (bron 1 en bron 2) brengt meer duidelijkheid, want we krijgen nu inzicht in de achterzijde dankzij een gelekte mock-up van de telefoons die hoesjesfabrikanten in handen kregen. Je kan de afbeelding hierboven bekijken. Het uiterlijk van de Xiaomi 12 en de 12 Pro ziet er heel gelijkwaardig en herkenbaar uit. De telefoon komt met een grote hoofdcamera en verder zien we ruimte voor twee andere lenzen en een flitser. Vermoedelijk krijgen de toestellen nog een groothoeksensor en telecamera, een eerder gerucht sprak al over drie 50 MP sensors.

Xiaomi 12 Ultra

We kunnen er ook niet omheen dat de Xiaomi 12 Ultra, net als zijn voorganger, een echte eyecatcher is. Dit keer is het geen tweede scherm naast de camera die de aandacht trekt, wel het enorme camera-eiland. Het design doet ietwat denken aan de Huawei Mate 40 Pro en de achterzijde is beladen met camera's , sensoren en flitsers. Wat we precies van die ultra-telefoon mogen verwachten, is nog niet bekend. Mogelijk werkte Xiaomi voor deze telefoon samen met het Duitse cameramerk Leica.

Door de mock-ups blijven we met tal van vragen zitten, maar hopelijk komt er in de komende weken meer duidelijkheid over de toestellen. We verwachten dat Xiaomi de telefoons pas in 2022 lanceert in Europa. Xiaomi zal naar verwachting ook een Lite-variant uitbrengen en eerder lekte al de eerste informatie over de Xiaomi 12X. Het gaat om twee voordeligere varianten. Het is nog niet bekend welke modellen bij ons verkrijgbaar zullen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk