Xiaomi volgt Samsung met verbetering updatebeleid, dit verandert er

Xiaomi volgt Samsung met verbetering updatebeleid, dit verandert er

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi volgt Samsung's uitstekende updatebeleid en geeft de Xiaomi 11T-serie de primeur: drie jaar nieuwe Android-updates en vier jaar lang beveiligingsudates.

Xiaomi's nieuwe updatebeleid

Xiaomi treedt in de voetsporen van Samsung en OnePlus. Het bedrijf heeft namelijk bekend gemaakt dat het drie jaar lang Android-updates en vier jaar lang beveiligingsupdates zal aanbieden voor de aankomende Xiaomi 11T-serie.

Albert Shan, Head of Product & Technology, Xiaomi International legt uit waarom Xiaomi met deze aanpassing komt: “Vanwege de voortdurende verbetering van smartphonehardware wordt de levenscyclus van een smartphone ook langer, wat betekent dat gebruikers hun smartphones niet zo vaak hoeven te vervangen. Om deze reden hechten meer consumenten veel belang aan het ontvangen van de nieuwste updates van het besturingssysteem, samen met de nieuwste functies.” Daarom geeft de fabrikant nu dus langere update-ondersteuning en de Xiaomi 11T-serie krijgt de primeur.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi is wel voorzicht en vermeldt in een disclaimer dat de beschikbaarheid van upgrades en functies van het Android-besturingssysteem van apparaat tot apparaat en van markt tot markt kan variëren. Als het dan voor een bepaalde regio niet lukt om een update uit te brengen, vanwege lokale regelgeving, markt of andere factoren, dan zal het bedrijf zich wenden tot deze kleine lettertjes.

Xiaomi zal op 15 september de Xiaomi 11T-serie onthullen. Voorafgaand aan de lancering heeft Xiaomi bevestigd dat een van de telefoons 120 watt snellaadondersteuning krijgen. We hebben ook gelekte renders van de Xiaomi 11T Pro gezien, waardoor we een goede impressie kijken van het uiterlijk van de telefoons.

En andere Xiaomi-telefoons dan?

Xiaomi geeft aan dat andere telefoon op dit moment nog geen langere update-ondersteuning krijgen. De fabrikant voegt daaraan toe: “Xiaomi zal ook de mogelijkheid evalueren om het uitgebreide Android-systeem en de beveiligingsupgradeservices naar meer Xiaomi-apparaten te brengen.” Het is volgens Xiaomi geen eenvoudige taak om dit verbeterde updatebeleid ook voor andere Xiaomi-telefoons beschikbaar te maken. Dit is iets waar Samsung al wel langer mee bezig is, en ook al in de praktijk bren

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11

Updatebeleid van andere fabrikanten

We zijn wederom blij om te zien dat een fabrikant zijn updatebeleid verbeterd. Samsung begon er als eerste mee. Veel Galaxy-telefoons kunnen drie jaar lang rekenen op nieuwe Android-versies en vier jaar langbeveiligingsupdates. Samsung geeft zijn high-end Enterprise-smartphones zelfs vijf jaar beveiligingsupdates.

OPPO en Vivo volgden met een updateverlenging van twee naar drie jaar en OnePlus heeft onlangs ook een aantal wijzigingen in zijn updatebeleid doorgevoerd. Google loopt met zijn Pixeltelefoons nog achter. De zoekgigant garandeert namelijk drie jaar lang Androidversie-updates en minimaal drie jaar lang beveiligingsupdates. Mogelijk zullen de nieuwe Pixel 6-telefoons vijf jaar lang updates ontvangen. Duitsland wil nu nog een stuk verder door zeven jaar updates af te dwingen voor smartphonefabrikanten. In deze AW Poll willen we graag van jullie weten of jullie zeven jaar ondersteuning een redelijk voorstel vinden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk