Wordt de volgende OnePlus een vouwbare telefoon?

Wordt de volgende OnePlus een vouwbare telefoon?

OnePlus-directeur Pete Lau heeft een vouwbare telefoon geteased. Althans: hij zette op Twitter een foto van een scharnier dat impliceert dat het is bedoeld voor een vouwbare telefoon.

OnePlus

OnePlus en Oppo schurken steeds dichter tegen elkaar aan. Dat blijkt ook uit het feit dat terwijl Pete Lau er vrolijk op los teased, Oppo druk doende is met het aanvragen van merknamen van telefoons die waarschijnlijk opvouwbaar zijn. Nu heeft Oppo al eerder een vouwbaar toestel uitgebracht, namelijk Find N, maar het heeft nu nog meer Find-typen vastgelegd. Find N U, Find N Z, Find N Pocket en (heel bijzonder) Find N Roller. Een oprolbaar scherm misschien?

Of de Oppo-patenten trouwens veel te maken hebben met deze teaser van OnePlus dat is nog onbekend. OnePlus heeft in ieder geval al een tijdje geen patenten vastgelegd. Juist omdat de zustermerken steeds meer samensmelten (onder andere in besturingssystemen), zijn we benieuwd waar Pete Lau op doelt met zijn mysterieuze post.

Pete Lau schreef bij de foto’s: “Wat denk je dat dit is?” Waarschijnlijk wilde hij zich even laten gelden, aangezien drie concurrenten deze week vouwbare telefoons presenteerden: Samsung, Xiaomi en Motorola. OnePlus zelf heeft nog nooit een vouwbaar toestel gemaakt, dus als dat gaat gebeuren dan zou dat de eerste keer zijn. Er zijn ook mensen die zeggen dat het scharnier vrij flink is en waarschijnlijk voor een (kleine) tablet bedoeld zal zijn.

Verkopen smartphones

Ondertussen is het de vraag of we straks überhaupt nog OnePlus- en Oppo-smartphones kunnen kopen in ons land, OnePlus zegt zich aan de Nederlandse regels te houden, maar in Duitsland wist Nokia in een rechtszaak te zorgen dat de algehele verkoop van OnePlus en Oppo in dat land moest worden gestaakt.

Zover is het echter niet, want vooralsnog brengt OnePlus zijn nieuwste toestel OnePlus 10T gewoon in Nederland uit. Eerder deze week verscheen onze review, waarin we een enorm schattige foto van de teckel van Claudia (en Claudia zelf) zagen, maar ook konden lezen dat dit toestel vooral gaat voor snelheid.

Zou het een goede keuze zijn voor OnePlus om zich in het segment van vouwbare telefoons te storten? Laat jouw mening achter bij dit artikel.

Lees meer over:
OPPO OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties